Kızılcıklı Fıstıklı Muffin

 

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber  sağlıklı, huzurlu bir hafta sonu diliyorum.

Kızılcıklı fıstıklı muffın tarifi.Uzun zamandır yayınlamayı bekleyen arşivde bulduğum, tembeklik yaptığım şu dönemde yayınlamanın tam zamanı diye düşünüyorum.Bu kadar uzun zaman beklememin bir sebebide resimleri pek beğenmemiştim, keki tekrar hazırlayıp  resmini çekecektim, ben hazırlayıp çekene kadar kış geldi, hava kapalı,  ışık o kadar yetersizki ne kadar çekersem çekeyim yine bundan güzel görüntü yakalayamam, sonuçda yine aynı resme kaldım.

Biraz dersine çalışmamış öğrenci bahanesi gibi oldu ama doğrusuda bu, neyse bırakalım görüntüyü, tadı çok lezzetli oldu tavsiye ederim, helede yeşil fıstık çok yakıştı kızılcığa.İsterseniz fıstık yerine badem veya cevizde kullanabilirsiniz.

Umarım dondurucuda kızılcığınız varsa işinize yarabilir.Her yerin bem beyaz olduğu kış gününde,  çayınızı yudumlarken, kekiniz tabağınızda,   kendinizi yaz mevsimindeymişiniz gibi hissettirebilir.

 

Malzeme Listesi:

  • 2 su bardağı organik beyaz un(200 ml lik bardak ölçüsü)
  • 1 su bardağı toz şeker(vanilyalı toz şeker kullandım)
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 2 yemek kaşığı silme   süt veya yoğurt
  • 1 su bardağı kızılcık püresi
  • 1 su bardağı yeşil  fıstık
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi(isteğe bağlı)
  • 1 patek kabartma tozu

Pişmeye hazır muffınler,bu malzemeden yaklaşık 16 tane çıkıyor.

Tarif:

  1. Kızılcığı yıkayıp kendi suyunda 5 dakika pişirelim, kalın delikli  kevgirden geçirip çekirdeklerinden ayıralım, kenara koyalım.
  2. Oda  sıcakılığındaki yumurtayı köpürene kadar çırpın, ardından şekeride aynı şekilde çırpmaya devam edin,sütü, yağı ilave edin 5 dakika daha çırpın, kızılcığı ekleyin kaşıkla karıştırın.
  3. Unu ,kabartma tozunu bir kaseye eleyin, yumurtalı karşıma ilave edin, mikserin kısık ayarında karıştırın, fıstığı ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın, karışımı muffin kaplarına bir parmak eksik şekilde paylaştırın.
  4. Fırının ayarını 170° C getirin, 25 dakika kontrollu olarak kızarana kadar pişirin, kürdan batırarak pişiip pişmediğini kontrol edin, fırından çıkarıp üzerine fıstıkla süsleyin.Afiyet olsun.

Bu yazılarda ilginizi çekerse tıklayınız.

Kap kek

Portakalı muffin

 Fıstıklı frambuazlı kek

“Kızılcıklı Fıstıklı Muffin” üzerine 5 yorum

  1. Ablacım günaydın hayırlı cumalar dilerim.Bence nefis olmuş muffinler ellerine sağlık.Bir tanesini aldım izninle sevgiler…

  2. Kızılcığı çok severim. Keke lezzetinin yanında güzel rengini de vermiş. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık Fatma Hanım:)

  3. Teşekkür ederim Deryacığım,Aslı hanımcığım, hayırlı cumalar.

  4. ellerine sağlık nefis gözüküyor .öpüyorum ablacığım hayırlı cumalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir