Kap Kek

Merhaba. Bu defa mutfak ekibinin kızı, oğluşunun doğum günü sebebiyle tekrar mutfağa girdi. Martha Stewart’ın e2 kanalında yayınlanan programında, New York’un ünlü kap kek (cup cake) pastanesi Magnolia’nın bir tarifi verilmişti. Daha önce hiç kap kek denemediğim için bunu denemeye karar verdim. Oğlumun doğum günü de bunun için iyi bir fırsat oldu. Fakat tarifi kendimce değiştirdim. Kekin üzerindeki icing denen kremayı da iptal ettim. Esasen ben pastacı kreması tarifimi kullanacaktım, ama yaş pasta için de aynı kremayı kullandığımdan sadece krem şanti ve donmuş vişne ile süsledim. Kap keki yapacaklara önerim ılık ya da sıcak tüketmeleri. Biz önceden pişirip soğuk servis yaptık. Ama ılıkken çok daha lezzetli bir kek olduğunu geç farkettik. Biz bu keki küçük muffin tabir edilen kalıplarda pişirdik. Toplam 26 adet kek çıktı. Kap kek için biraz daha büyük olan kalıpları kullanmanızı öneririm. Buyrun kap kek tarifimize..

Malzeme Listesi:

  • 250 gr tereyağı (orijinali margarindi)
  • 4 büyük yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker (350 gr)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 25 gr kakao (tarifte bu yoktu)
  • 3 su bardağı un (375 gr)
  • 1 paket vanilya (tarifte 2 kaşık vanilya özütü kullandılar)
  • 1 paket kabartma tozu

süslemek için

  • ayıklanıp dondurulmuş vişne
  • krem şanti

Tarif:

Yumuşamış tereyağını küp küp doğrayıp karıştırma kabına alalım, çırpıcımız yardımıyla yumuşatalım. Şekeri yağa ekleyip iyice halloluncaya kadar karıştırmaya devam edelim. Karışıma yumurtaları teker teker kırarak ekleyelim. Bu esnada çırpıcımız devamlı surette karıştırmaya devam etmeli. Vanilya, süt ve kakaoyu karışıma ekleyip karıştırmayı sürdürelim. Son olarak unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katalım. karışım iyice özleşince, dondurma kepçesiyle kalıplara birer kepçe paylaştıralım. (Dondurma kepçesi ölçüsü tam geliyor, programda da böyle yapmışlardı. Biz kağıt kullandığımızdan kalıpları yağlamadık.) 180°C önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Kekler ılımaya başlayınca krem şanti (ya da krema) ve vişne ile süsleyerek ılık servis yapalım.

Afiyet olsun.

Bu yazılarda ilginizi çekiyorsa renkli yazıları tıklayınız.

Portakal kasesinde portakalllı kek

Madalina kremalı kek

Elmalı Kap Kek

“Kap Kek” üzerine 3 yorum

  1. Kekiniz çok güzel gözüküyor… kendi usulünüze göre yapınca daha hoş gözükmüş… Ayrıca Mutfak Ailenize beraberce nice nice hayırlı yıllar dileklerimizle…

  2. nefis gözüküyorlar ellerine sağlık . bu aralarda bayağı misafir ağırlıyorsunuz. Kolay gelsin

  3. Hamdolsun rabbimebereket versin nice bol misafirler.Kardeş hazırlandımı burak yarın gidiyor inşallah herkese selam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir