Üç Renkli Bisküvi Tatlısı:Pastası

 

Bismillahirrahmanirahim.

Merhabalar gününüz aydın olsun sevdiklerinizle beraber sağlıklı, huzurlu, kar gibi beyaz bir hafta sonu diliyorum.

Üçrenkli bisküvi kabak pastası tarifi, yazılarımı takip ediyorsanız, kabak pastasından esinlenerek, bu pastayı deneyeceğimi yazmıştım, geçen hafta sonu küçük ablam Halisede toplandık tüm kardaşler olarak.Onlarında onayını almak için bu tatlıyı yapıp götürdüm. Daha önceki hazırladığım bisküvi tatlısından yola çıkarak hazırladım.Pudinğ yerine kabak kullandım, üzerinede krem şanti döşedim, fıstıkla süsledim, fıstık yerine hindistan cevizide olur, krem şanti yerine kendi pasta sosunuzdandan hazırlayabilirsiniz.

Fikrimde yanılmamışım, bisküvilerin  diziliş detayı, bu görüntüyü ortaya koyuyor.Sizlere önerim, ikinci  püf noktası bu görüntüyü yakalamak için, pastayı servis yaparken mutlaka verev kesin, dümdüz keserseniz bu görüntü olmuyor.Buradaki bisküvi tatlısını inceleyip detayları alabilirsiniz.

Ablacığıma, ablamın kızı, yeğenim Deryaya, gelini  Yasemine teşekkür ediyorum bizleri ağırladıkları  için, günümüz çok güzel geçdi, memleketdeki Bahriye ablamda İstanbuldaydı, tam kadro bir aradaydık, ben de bulaşmak üzere herkes evlerine dağıldı.

 

Malzeme Listesi:

  • 1,5 kilo Bal kabağı(özellikle turuncu  renkde olanını seçin)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 2 tane karanfil
  • fındık  büyüklüğünde taze zencefil
  • 6,7  tane, tane karabiber
  • 1 paket kakaolu petibör
  • 1 paket beyaz sade petibör

Üzeri İçin:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından biraz az soğuk süt
  • yeşil fıstık

 

Üç renkli, hatta fıstıkla birlikde dört renkli pasta tatlısının bütün görüntüsü.Üzerini anans veya portakkallada süsleyebilirsiniz, limon dilimi bile güzel bir renk uyumu oluşturur.

Tarif:

  1. Tencereye kabakları, baharatları koyun, üzerine şekeri serpin kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin, çatalla alırken kabaklar ezilmeli, gerekirse yarım çay bardağı kadar  su ilave edebilirsiniz.
  2. Kabaklar pişince baharatları çıkarın, kabakları çatalla ezerek püre haline getirin,dikdörtgen tepsiye streç filim serin, altına bisküvilerin ebadında kabak yayın, sade petibörden bir tane alın, üzerine kalınca kabak püresi sürün,servis tabağın ucuna diklemesine yapıştırın, tekrar kakaolu olanından alın yine bolca kabak püresi sürün, bir birine yapıştırın, bu işlemleri bir kakaolu, bir beyaz olarak tepsinin  ebatında hazırlayın.
  3. Kalan kabağı üzerine yanlarına düzgünce sıvayın,streç filimle sarın buz dolabına kaldırın maksimum 3 saat dinlendirin,  akşamdan yaparsanız  sabaha kadar daha güzel oluyor,ertesi günü servis tabağına alın, streç filimi şeklini bozmadan çıkartın.
  4. Krem şantiyi 1 su bardağından biraz  az sütle çırpın, kabağın her yerini örtecek şekilde  sürün, uzun bir bıçakla bu işlem daha kolay oluyor, gerekirse bıçağı bir kaç kere yıkayın, üzerine fıstıkla süsleyip servis yapana kadar buz dolabına kaldırın, servis yaparken verev keserek servis yapın.Afiyet olsun.

Bu yazılarda ilginizi çekiyorsa tıklayınız.

Petibörlü kabak pastası

Cici bebe bisküvili pasta

Etimekli kabak tatlısı

“Üç Renkli Bisküvi Tatlısı:Pastası” üzerine 4 yorum

  1. Teşekkür ederim Deryacığım, tadıda nefis tavsiye ederim.Muhabbetler.

  2. ablacım ellerine sağlık 🙂 incirli kek tarifinden beri- mükemmel oldu – sizi takip ediyorum.hergün bakıyorum içten yazılarınız ve tarifleriniz püf noktaları sitenizi çok beğeniyorum.teşekkürler:)

  3. Emine ne güzel dilekler bunlar ağzına sağlık, beğenmene sevindim, deneyipde geri yorum bırakdığın için ben teşekkür ederim,seninde ellerine sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir