Peynirli Brokoli

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber sağlıklı huzurlu bir gün diliyorum.

Brokoli tuzlu muffin(mafin) tarifi.

Tuzlu mafin tarifini birkaç kez pişirmem  sonucunda, sevdiğimiz lezzeti yakaldım. İlk denememde mücver tadında olmasını istemiştim,  dikdörtgen tepside hazırladım, içine süt de kattım,  piştikden sonra içi  çiğ kaldı, dışının dokusu kıvamı tam da istediğim gibi oldu. İçi çiğ olduğu için beğenilmedi.

İkinci denememde bol baharatlı hazırlamıştım, kimyon, kişniş, kekik, pul biber, karabiber, baharatını fazla kaçırmışım,  aromalarının ağırlığından, benden başka kimse yiyemedi.

Üçüncü  denememde küçük kalıplara paylaştırdım, unla birlikde mısır unu ilave ettim, kısa sürede piştiği gibi içi tam bizim istediğimiz kıvamda pişti, az baharatla tadı daha hafif oldu. Görüntü olarakta  göze daha güzel görünüyor, üstelik de baharatların neler olduğu ağızda hisedilir  lezzette, üzerini labne peynirle süsleyince, tam istediğim şirinlikte oldu.Aynı şekilde ıspanak ve pazıylada hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun.

Sizden ricam bin bir emekle hazırlayıp resimlediğim tariflerimi,kul hakkına girmemek için,deneyip paylaşırsanız lütfen etiketlemeyi unutmayın.

Malzeme Listesi:

Bu malzemeden 13 tane minik muffin çıkdı.

  • 1 su bardağı mısır unu(240 ml lik bardak ölçüsü kullandım)
  • yarım su bardağı beyaz organik un
  • 1 su bardağı robottan çekilmiş brokoli
  • 1 çay bardağı fındık yağı(ajda bardak büyüklüğünde)
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı kadar, taze çekilmiş karabiber, 1 tatlı kaşığı  pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • labne peyniri
  • susam

Nasıl da güzel yemyeşil yaratmış Rabbim, hamdolsun bu güzeliklere, verdiği nimetlere.

Tarif:

  1. Brokoliyi robotta sarımsakla birlikte çekelim.
  2. Yumurtayı çırpıcıyla çırpın,yağı ekleyin, çırpmaya devam edin, peyniri rendeleyin, baharatını, tuzunu serpin, brokoliyi ilave edin.
  3. En son unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın, karışımı mafin kaplarına paylaştırın, üzerine susam serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 200° C fırında 20 dakika pişirin, pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin, pişmişse fırında 5 dakika bekletip çıkarın, biraz ılıyınca şırıngayla labne peyniri sıkın.
  5. Ziyan olanları çöpe atmıyorum, robottan çekip bizim evin önündeki ormana  götürüp güvercinlere, saksağanlara yem olarak veriyorum, anında bitiriyor kuşlar, deneme yaparken genelde malzemeyi az miktarda hazırlarım, tutarsa daha büyük ölçülerle hazırlarım,tutmadığı zaman, böylece hasar yarıya inmiş olur.

Bu yazılarda ilginizi çekerse tıklayın.

Beşamel soslu brokoli

Brokoli cacığı

Brokoli kızartma

“Peynirli Brokoli” üzerine 10 yorum

  1. Teşekkür edrim Deryacığım,tavsiye ederim, tadıda lezzetli, hayırlı günler.

  2. Fatma ablacım çok güzel görünüyorlar.farklı bir tarif brokolinin taneleri yeşil yeşil belirgin bir güzellik oluşturmuş.Ayrıca krem şanti gibi labne sıkman ayrıca yakışmış ama baharatların ölçüsü unutulmuş sanırım 🙂

  3. Unutmadım Emine, baharatını herkes kendi damak tadına göre atsın diye yazmamıştım.Ama yazabilirimde dediğin gibi,uyardığın için teşekkür edrim.tuzlu börek tadında kek, buna krem şanti olmazdı, onun için labne peyniri kullandım,labne yerine kaymakda olabilir, buda şimdi yorum yazarken aklıma geldi.Hayırlı akşamlar.

  4. çok leziz görünüyor peyniri krema gibi kullanmak da çok şık olmuş en kısa zamanda denemem şart oldu 🙂

  5. Tavsiye edrim İrem, peynirli tuzlu tarifleri seviyorsan mutlaka beğeneceksin.Şimdiden kolay gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir