Brokoli Cacığı

Brokoli Cacığı

Merhabalar gününüz aydın,sevdiklerinizle beraber  eviniz  berket huzur dolsun  inşallah.Komşularla muhabbet  sofrasından brokoli cacığı komşuların tarifi alması dolayısıyla  daha fazla geciktirmeden yazıyı hazırladım.

Buradaki Müge Hanımın salatasından esinlenip hazırladığım brokoli  cacığı,ilham verdiği için müge hanıma çok teşekkür ederim.

Malzeme Listesi:

  • 500 gr brokoli
  • 600 gr yoğurt(200 gr kadarını süzme yoğurt kullandım)
  • 1 diş sarımsak
  • zetinyağı,pul biber,tuz
  • yazın içine salatalık  katabilirsiniz
  • ince kıyılmış yarım demet dere otu(birazını üzerini süslemek için ayırın)

Brokoli, zetinyağı, sarımsakla birlikte ocakta sotelenir.Sotelerken başından ayrılmayın sürekli, karıştırın dibi çabuk tutuyor.

Tarif:

  1. Sirkeli suda bekletiğimiz brokoli çiçeklerini  iyice yıkayalım,süzgeçte biraz bekletip süzdürelim, robottan geçirelim,robottan geçirdikten sonra çiğ olarak da cacığı hazırlaya bilirsiniz,benim gibi brokolinin çiğ kokusunu sevmiyorsanız soteleyin.
  2. Tencereye yağı koyup kızdıralım,kısık ateşte brokoliyi ara sıra karıştırarak, çenttiğimiz sarımsakla birlikte  rengi dönene çiğ kokusu gidene kadar 10 dakika soteleyelim,sotelerken arasıra kapağını örtelim hafif buharında pişmesini sağlayalım,soğumaya bırakalım.
  3. Soğuyunca çırptığımız yoğurtla karıştıralım,kıydığımız dere otunu,baharatı,tuzu ve közlediğimiz kırmızı biberi  ilave edelim karıştıralım, servis tabağına alalalım.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Otlu cacık

Pazı cacığı

“Brokoli Cacığı” üzerine 6 yorum

  1. 72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; http://www.porselendemlik.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini 02 Şubat 2012-2 Mart 2012 TARİHLERİ ARASINDA http://www.guloannemutfakta.blogspot.com YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK. VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA ” BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ETKİNLİĞİMİZE YEMEK TARİFİ GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM. LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM. SEVGİLER

  2. Teşekkür ederim Gülten hanım etkinlik daveti için,katılmaya çalışacağım inşallah.Segiler.

  3. Teşekür ederim neslicetarifler.Tavsiye ederim tadıda güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir