Kestane Kebap Almazmıydınız?

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber sağlıklı huzurlu bir gün diliyorum.

Kestaneyi sevmiyen varmı acaba?Mutlaka sevmeyen vardır ama seveni daha çoktur eminim.Çocukluğum kuzineli sobayla geçti, kış akşamlarının en güzel eğlencemiz, çizerek sobanın üstüne dizilen kestaneleri, sobanın etrafında  heyecanla kızarmasını beklemek, büyük bir eglenceydi bizim için.Sabahlarıda maşanın üzerinde kahvaltıya miss gibi kokan ekmekler kızartmak. Gençlik dönemimde ise kuzinelerin yerini demirdöküm sobasına bırakdı, yine sobanın üzerinde kızaran kestanelerin tadını hatırlamayan  yoktur,  mutlaka benim jenerasyonumdakiler hatırlarlar.

Şimdi evlerimiz kaloriferli, kaloriferli diye kestane pişirmeyecekmiyiz?Tabiki hayır, kızım marketten aldığı kestaneleri  fırında pişirdi benide çağırdı anne gel kestane pişirdim  beraber yiyelim.Hep beraber oturduk yedik, ellerine sağlık  Mügenciğim.Bu tarifi bilmeyeniz yoktur, ben yinede eski günlerin anısına, sizlerle paylaşıp arşivlemek istedim.Akşam olduğu için resimim biraz karanlık çıktı, hoş görünüze sığınıyorum.Bol muhabbetli kış günleriniz olsun inşallah.Şimdiden ellerinize sağlık. Afiyet olsun.

Malzeme Listesi:

  • 1,5 veya kalabalığa göre kestane
  • fırın tepsisi

Çizilen kestaneler fırında pişmeye hazır.

Tarif:

  1. Kestaneleri güzel yıkayın, süzmeyin hafif  ıslak kalsın, artı şeklinde keskin bıçakla kesin, fırın tepsisi içine tek sıra halinde dizin
  2. Fırının ayarını 200° C getirin, tepsiyi fırına verin, arasıra alt üst edin kestanelerin her yeri eşit şekilde pişsin, yaklaşık 30, 35 dakika pişirin.
  3. Tos makinasının üzerindede olur , tos makinasının üzerine yağlı kağıt serersenis makinanız kirlenmez, arkalı önlü pişen tarafı çevirirseniz her yeri eşit şekilde pişer.Eski günlerdeki gibi başında toplanabilirsiniz.
  4. Manevi annemin gelini Ayşin tencerede pişirir , kestaneleri çizdikden sonra teflon tencerenin içine koyar, kısık ateşde , arasıra karıştırarak kestaneler yarılıp yumuşuşayıncaya kadar kavurur, oda çok lezzetli oluyor, bizzat ben yedim.Bu iş için eski bir teflon tencereninizi kullanmanızı öneririm.Aşinciğim teşekkür ederim tarif için, yazıyı yazarken eski günler aklıma geldi yazdım.Öpüyorum hepinizi.

Bu yazılarda ilginizi çekiyorsa tıklayınız.

Kestaneli kuru meyveli pilav

Kestaneli püreli kurabiye

“Kestane Kebap Almazmıydınız?” üzerine 7 yorum

  1. çok güzel olmuşlar.erzurum a annemin yanına gittiğimde yaptı 🙂 kestaneleri fırına verdi nasıl güzel patlamışlardı.başka bir tafte kabuklardan ayırmanın en kolay yolu kestaneleri kızgın yağda 10 dakika kızartmakmış denedim oldu ama tavsiye etmiyorum çünkü ocak yağ oldu,tencere siyahlandı, atarken sıçrayan yağ bileğimi yaktı.bu nedenle annem en pratik yolun bu olduğunu göstermiş oldu 🙂

  2. Fırındada pişirince kabuklarından kolay ayrılıyor Emine,annenizin ellerine sağlık, biz de fırında pişiriyoruz uzun zamandan beri, deneyimini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim, yağda pişirince sıçrama ihtimali yüksek dikkatli olmak lazım.

  3. Ben varım ben..:)))) Aslında sevmemek değilde böyle yiyemiyorum ama şekerinede doyamıyorum..
    Size afiyet,şifa olsun..:))
    Hayırlı,huzurlu hafta olsun inşAllah..

  4. Demekki sevmeyende varmış, olabilir Melihacığım, mıhhh kestane şekerini sevmemek mümkünmü, o daha da güzel olur.Muhabetle.

  5. Ahhh ablacım bana yetmez o kestaneler:)))Tam bir ksetane müptelasıyım ben ellerine sağlık sevgiler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir