Zeytinli Ekmek

Bu tarifi de büyük eltim Şengül yengem,bizlere ramazan aylarında iftar ve sahur için yapardı. Severek yerdik. Kendim de denemeye karar verip uyguladım. İnşallah onunki kadar başarılı olmuştur.

Teşekkür ederim Şengül yengeciğim tarif için süper nefis bir ekmek poğaça tadında yiyenler bayılıyor.

Malzeme Listesi:

  • 4 su bardağı un,240 gr lık su bardağı
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya (42 gr.)
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Tarif:

Derince bir kaba önce unu koyalım. Unun ortasını havuz yapıp mayayı ve şekeri havuza koyalım. Suyun bir bardağını havuza katıp, şeker ve mayayı eritelim. Maya köpürüp kabarana kadar bekleyelim. Maya kabarınca tuzu, yağı ekleyip yoğuramaya başlayalım. Bu esnada kalan suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayalım. (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz) Kulak memesi kıvamında hamur elde edince, hamurun üstünü örtüp 1saat bekletelim. Bir saat sonra hamura çekirdeklerini çıkarttığımız zeytinleri de ekleyip yağladığımız 35 cm. lik tepsiye elimizle yayalım, düz şekil verip 10 dakika daha bekletelim. 200°C de ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Çiçek ekmek

Çekirdekli ekmek

Sütlü naneli ekmek

Haşhaş ezmeli ekmek

Altın ekmek

“Zeytinli Ekmek” üzerine 2 yorum

  1. merhaba
    ekmek yapmayı henuz denemedim ama farklı lezzetli ekmekleri çok seviyorum. ilk denemeyi yaptığımda bu atrifinizi kullanıcam. sanırım ekmek makiansı değil fırında yapıyorsunuz? bu daha hoşuma gitti.
    sevgiler…

  2. merhaba neşe evde ekmek yapmak helede hamurlarla uğraşmak dinlendiriyor insanı enkısa zamanda denemeni tavsiye ederim sorduğun soruya cavap olarak ekmek makinası değil elde yoğurma şimdiden kolay gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir