Sütlü Naneli Ekmek

Sütlü Naneli Ekmek

Bu ekmeği portakal ağacı sitesinde görmüştüm. Ben malzemesini değiştirerek pişirdim, nane ve tel peynir kullandım. Daha önce de sütlü ekmek denemiştim, güzel olmuştu. Onun için hiç tereddüt etmeden bu ekmeğin güzel olacağını düşünerek pişirdim. İyiki de denemişim, çok güzel oldu. Ekmeğin ortasıdaki peynir eriyip çukur oluştursa da, nane aromalı peynirli tadıyla kesinlikle çok lezzetli bir ekmek oldu. Yapmak isteyenlere tavsiye ederim. Daha değişik otlarla da denenebilir, aynı sonuç elde edileceğine eminim. Buradan tarif için portakal ağacına teşekkür ediyorum.

Not: Mutfak ekibinin kızı ve damadının özel notudur. Biz bu ekmeği çok sevdik. Tüm zamanların en iyi ekmeği ilan ettik. Kahvaltılık, nefis kıvamlı, mis kokulu bir ekmek. Denemek isteyenler hiç düşünmesin. Sevgililer günü kahvaltısına da çok yakışır eminiz!

Sütlü Naneli Ekmek: Dilim!

Malzeme Listesi:

  • 1 su bardağı ılık su( 240 gr lık bardak)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un (yarım bardağı hamuru toplamak için sonradan koyulacak)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr tel peynir(çeçil peyniride deniyor tel peynirine)
  • 1 avuç taze nane
  • üstü için susam

Tarif:

Beş su bardağı unu derince bir kaba koyup, ortasını çukur açtım. Şekeri çukura koyup, mayayı elimle ufalayıp, sütü ekledim. Mayanın biraz kabarması için bekledim. Maya köpürünce tuzu, suyu ve zeytin yağını koyup yoğurdum. Kalan yarım su bardağı unu da ekleyerek hamuru ele yapışmayan bir hamur haline getirdim. Hamuru unladığım tezgahın üzerine aldım, el yordamıyla açıp dikdörtgen şekli verdim. Ayıkladığım, minik doğradığım naneyi ve ince kesilmiş tel peynirini bir kapta harmanlayıp, karışımı dikdörtgen şeklinde açtığım hamurun üzerine yaydım. Hamuru rulo şeklinde kıvırıp, yağladığım dikdörtgen kalıba koyup elimi yağladım üzerine gezdirdim üstünü çizerek, yarım saat beklettim. Önceden kızdırdığım fırında altı üstü kızarana kadar pişirdim. Fırını kapattıktan sonra fırının içinde biraz bekletip içinin çekmesini sağladım. Ekmek soğuyunca dilimleyip servis yaptım. Afiyet olsun.

Not: Dikdörtgen tepsiniz yoksa elle dikdörtgen şekli verip yuvarlak tepside de pişirilebilir. Nanenin mutlaka kuru olması gerekiyor, kuru olmazsa ekmeğin içi ıslak gibi oluyor. Hamuru hazırlamadan önce hazırlayıp naneleri kağıt havluyla kurulayın.

Bu yazılarıda okumak isterseniz  tıklayınız.

Zeytinli ekmek

Yaban mersinli  ve sarellalı ekmek

Çekirdekli ekmek

Tatarçınlı  minik somuncuklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir