Kireç Kaymağı Nasıl Elde Edilir

Bismillahirrahmanirrahim.

Paylaşmak peygamberimiz (SAV) efendimizin sünnetidir.

Sizlerinde yapabilmesi için, sevdiğimiz güzellikleri paylaşırkan göz hakkını unutmamak gerekir.Göz hakkını helal ediniz lütfen.

Bu nimetleri bize veren Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.

Reçellik kireç kaymağı nasıl elde edilir.

Kireç kaymağı nasıl hazırlanır.


Eğer kireç kaymağından hazırlanmış reçel bu güne kadar yemediyseniz,kendinizi reçel yedim zanetmeyin.

Kireç kaymağında bekletilerek pişirilen reçellerin,tatlıların dışı çıtır çıtır,içi yumuşacık oluyor.

Helede yöresel kabak tatlılarılarının tadı bir başka lezzeti,kesinlikle tavsiye ederim,pişirdikçe tarifleri sizlerle paylaşacağım.

Ne varsa eskilerin annelerimizin ninelerimizin uyguladıkları reçetelerde var.

Kolaya kaçmak için reçelleri direk şekere yatırıp hazırlasamda,kireç kaymağıyla pişirdiğim reçelleri yedikten sonra bir daha kaymaksız reçel pişirmem her halde.

Kireç kaymağını hazırlanmak çok kolay,yapmanız gereken sabırla biraz beklemek.

Çilek, vişne,gül reçeli dışında, reçel yapılan bal kabağı,erik şeftali,,domates,patlıcan karpuz,kavun,kayısı,ceviz reçeli gibi kaymakla pişecek olan sebze meyvalara kullanabilirsiniz.

Kireç kaymaklı kayısı domates reçeline buradan ulaşabilirsiniz.

Malzeme Listesi:

  • 400 gr sönmemiş kireç,toz olarakda olabilir(nalburdan satın alabilirsiniz)
  • 10 litre su

Tarif:

  1. Derince kaba kireci koyun,her 100 gr kirece 2,5 litre su diye hesab edersek,üzerine 10 lt suyu dökün,kireç eriyene kadar karıştırın.
  2. Bir gece bekletin,ertesi günü su üste kalacak kireç dibe çökecektir.
  3. Üstteki duru su kireç kaymağıdır,suyu pet şişelere süzerek doldurun,bir kaç hahta boyunca bozulmadan kilerinizde durabilir,ihtiyaç oldukça kullanabilirsiniz.
  4. İstediğiniz tatlıda kabak tatlısı billahsa,reçel yapımında kullana bilirsiniz.
  5. Kullanımı şöyle,meyveleri yıkayın,üzerini örtecek şekilde kaymaklı sudan dökün.
  6. Bir gece bu suda bekletin,ertesi günü 5,6 kere meyvaları yıkayın,en son duraladığınız suyun içinde maksimum bir saat,azami 3 saat bekletin süzün, reçel için pişirme işlemi uygulayın.

Şimdiden kolay gelsin.

Portakal kabuğu şekerlemesi

Bademli krokan

Çekirdekli ekmek

Sütlü naneli ekmek

Haşhaş ezmeli ekmek

“Kireç Kaymağı Nasıl Elde Edilir” üzerine 11 yorum

  1. Merhaba tarifi aynen dediginiz gibi yaptim benim ustunde ince bir tortu olustu normalmi ben onuda siseye aldim

  2. Ayri ayrı hem kabak hem ayva receli yapmak istiyorum. Kireç kaymağından kabakları cikardiktan sonra ayvaları atabilir miyim? Yoksa yeniden mi hazırlamam lazim

  3. Ayva reçeli dokusu sertti kireç kaymağı gerektirmez.Yinede kirece koymak isterseniz aynı kireç suyuna koyabilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin.

  4. Yardımınız için çok çok teşekkürler. Ayrıca bu kadar güzel ve yararlı bir sayfa hazırladığınız için de ayrıca kutluyorum sizi. Ellerinize, yüreğinize, emeğinize sağlık.. .

  5. Biz teşekkür ederiz Betül Hanım.Faydalı oluyorsa ne mutlu bize.Amacımızda paylaşmak zaten,emeğimiz boşa gitmiyor demektir.

  6. Ben toz olarak değil sert kaya gibi olanından bulabildim ölçüyü nasıl ayarlayabilirim göz kararı yapsam mesela kireç az gelirse nasıl olur veya çok gelirse nasıl olur?teşekkür ederim

  7. Ben tozla yaptım kaya gibi değildi.Bir sorun olmaz bir avuç kadar kireç kaymağını koyun aynı işlemi uygulayın,sert olduğu için bir avuç kadar olanı 400 gr gelir herhalde.Bol suyla yıkanıyor ,bir saat kadar suyun içinde bekletiliyor kireç kaymağına yatırılan meva veya sebze.

  8. Bilginiz icin cok tesekkurler, ceviz ve patlican recelleri yapmak asamasindayim. Kirec de aldim, tek bir sorum var, sonmek icin nasil bir kapta koymam lazim, plastik olmaz herhaldi, bilemedim.

  9. Rica ederim ben teşekkür edrim yorum bıraktığınız için.Plastik kapta oluyor bir sorun çıkmıyor.Ben mutfaktaki sebze yıkadığım plastik kapta yaptım.Şimdiden kolay gelsin emeğinize sağlık Fernandez rumuzlu okuyucumuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir