Portakal Kabuğu Şekerlemesi:Marmelatı

Buz  gibi  Denizli sabahahından sizlere merhabalar.Yine arşive hazırladığım tarifle buradayım.Portakal marmelatı ve şekerleme tarifi dokuzuncubulut.com sitesinden.Miss gibi portakal aromasını bir yerde depolamak isterseniz  kavonoz yeterli olur.Canınız portakal çektiğinde kavanozun kapağını açıp koklamanız yeterli.Benim hazırlamak istediğim çocukluğumda bababın bizler için hazırladığı portakal kabuğu reçeliydi.Tabi ben tarifi bilmediğim için hiç denememiştim.Ama Aslı hanımın bu tarifiyle çok güzel portakal kabuğu  reçeli olur.Bir daki sefere bu yöntemle hazırlayıp reçeli paylaşırım inşallah.Aslı hanıma teşekkür ederim bu güzel tarifi için.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo portakal kabuğu(iri olursa yaklaşık 5 tane geliyor)
  • yeterince toz şeker

Tarif:

  1. Portakal kabuklarının beyaz kısmını soyalım,derince bir kaba içini su doldurum akşamdan sabaha kadar 7,8 kere suyunu değiştirerek bekletelim.
  2. Sabahleyin süzüp tekrar içine su koyalım ocakta kaynatalım,bu işlemide üç kere tekrar ederek süzelim.
  3. İyice süzülen kabukların yarısını bir kenara ayıralım,diğer yarısını kavanoza bir sıra şeker bir sıra kabuk olarak dizelim,kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kullanmak üzere buz dolabına kaldıralım.
  4. Ayırdığımız kabuğu mikserde püre haline getirelim,tencereye 1 çay bardağı toz şeker koyalım, üzerine 1 türk kahve fincanı su gezdirip ocakta koyu kıvam alana kadar kaynatalım,
  5. Ilıyınca kavanoza boşaltıp soğutalım.Afiyet olsun.

Buyazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Havuç reçeli

Ayva marmelatı

Kızılcık marmelatı

“Portakal Kabuğu Şekerlemesi:Marmelatı” üzerine 2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir