Mor Lahana Şerbeti

Bismillahirrahmanirahim

Paylaşmak peygamberimiz (SAV) efendimizin sünnetidir.

Sizlerinde yapabilmesi için, sevdiğimiz güzellikleri paylaşırkan göz hakkını unutmamak gerekir.Göz hakkını helal ediniz lütfen

Bu nimetleri bize veren Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.

Sevdiklerinizle beraber sağlıklı hayırlı huzurlu mutlu bir gün geçirmenizi diliyorum tüm sayfa misafirlerime.

Mor lahana şerbeti tarifi.

Mor lahana salatasının suyuna hayranlığımdan, bu sudan şerbet yapma fikri doğdu,iyikide denemişim nefisi ala oldu diyebilirim.Ramazanda en güzel içecek olur diye düşünüyorum,iftarda pilavın yanında,yada sahurda mis gibi olur.

Rengine ben bayıldım,sırf bu rengi seyretmek için yapılır içilir,renginin ışığıyla oynamadım kendi doğal rengidir,içinde hiç bir katkı maddesi gıda boyası yoktur,onca resimden sonra anca üçüncü günü ışığını yakalayıp gerçek rengini çekebildim,bardağa boşaltırkenki pozumuz.

Resim çekerken çok ışıkta renk kırmızıya dönüşüyor,az ışık olunca koyu kırmızı görünüyor,doğru ışığı yakalamak çok önemli ancak resim doğal rengi görünüyor.

Doğaçlama hazırladığım şerbet,google araştırdım turşusunu kurnlar çok var,bende çok severim,şerbetini hiç şimdiye kadar hazırlayan olmamış,lütfen hazırlarsanız etiketleyin.

Mor lahanada yüksek miktarda C vitamini A vitamini,B5,B6,B1,,B2 temel vitaminlerden zengindir,potasyum,sodyum,mağnezyum,fosfor,çinko,kalsiyum içerir.

Sizden ricam bin bir emekle hazırlayıp resimlediğim tariflerimi,kul hakkına girmemek için,deneyip paylaşırsanız lütfen etiketlemeyi unutmayın.

Malzeme Listesi:

  • 300 gr mor lahana(ince doğranmış olarak yaklaşık 1,5 su bardağı)
  • 2 kalem taze zencefil
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 kilo içme kaynar içme suyu(5 su bardağı)
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 1 türk kahvesi bal(isteğe bağlı toz şeker)

Tarif:

  1. Salatalık soğucusuyla lahanaları incecik kıyın.
  2. Sürahiye bal hariç limonun kabuklarıyla birlikte diğer malzemeleri alın,üzerine sıcak su doldurun,balı ilave edin karıştırın.
  3. On beş dakika bekletin süzün,çubuk tarçını zencefili içine tekrar koyun,oda sıcaklığına gelince buz dolabının soğutucu bölümüne kaldırın soğutun.
  4. Soğuk olarak limon dilimleriyle buz kalıplarıyla servis yapın.
  5. Hayranlık uyandıran lila rengini elde edebilmek için çok uzun süre taneleriyle bekletmeyin,daha fazla lahana kullanırsanız,suyunu,balını orantılı şekilde artırınız.

Afiyet şifa olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Çilekli limonata

Karpuzlu soğuk çay

Ev yapımı limonata

Doğal vişne suyu

Meyveli buzlu çay

Şeftalili kavunlu karpuz punch(panc)

Gelincik şerbeti

Şeftali Şerbeti

“Mor Lahana Şerbeti” üzerine 2 yorum

  1. Merhaba Fatma hanımcığım Mor lahana şerbeti çok ilgimi çekti dün yaptım.Sizin tariflerinize ek olarak 3-5 adet karanfil 3-5 adet karabiber ve lahanın kokusunu beğenmiyeceğimi düşünerek bir çay kaşığı muskat rendeledim.Size tav siye ederim bir daha ki yapmanız için .Çok güzel bir içimi oldu.Yalnız sizin ki gibi rengi açık olmadı bayağı koyu mor acaba lahanası çokmu oldu diyicem ama rendeledikten sonra tartımda tam 300 gram kullandım.Elleriinize sağlık güzel görünüyor.

  2. Ellerinize sağlık Gülten Hanım teşekkür ederim yorumunuz için,tavsiyenizi denicem,lahana tadı alınmıyor zencefil bastırıyor lahana tadını.Benim evde lahanam azdı,resimde gördüğünüz yarım lahana kökü kadardı,dışarı çıkamadığım için olanı kullandım.Ölçüyü daha fazla verdim,yorumunuzdan sonra şimdi tarifi düzelttim,yaklaşık 200 gr,bir subardağı olarak verdim.Ondan olmuş olabilir,benim limonum baya büyüktü limon rengini açıyor,daha fazla limon kullana bilirsiniz,suda rengini açıyor,tadını ona görede ayarlıyabilirsiniz.Tadını nasıl buldunuz benim çok hoşuma gitti,siz beğendinizmi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir