Ev Yapımı Doğal Vişne Şerbeti

Ev Yapımı Doğal Vişne Şerbeti

Merhabalar havalar çok sıcak olduğundan yağlı yemekler yerine günlüğe daha hafif yemekler yazıyorum.Ağır yemek yapmak hiç canım istemiyor.Bu yazımda da yine içimizi serinletecek doğal meyve suyu hazırladım.Yazın genelde zeytin yağlılar hazırlıyorum yemesi daha hafif ve sağlıklı.Yaptığım zeytin yağlıların hemen hemen çoğu sitede var.Onun için içimizi serinletecek vişne suyuyla buradayım.Yapımı kolay gayette sağlıklı meraklısına fikir olur belki.

Malzeme listesi:

Yaklaşık 8 kişilik

  • 1 kilo vişne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,3 tane limon tuzu(eğer hemen tüketecekseniz limon tuzu koymaya gerek yok)
  • 1,5 kilosu
  • yeterince buz

Ev Yapımı Doğal Vişne Şurubu

Tarif:

Vişneleri ayıklayıp yıkayıp çekirdeklerini çıkarmadan süzgece aldım.İçine bikaçtane buz, şekeri koyup şekerle özleşene kadar vişneleri süzgeçten geçirdim. Kabukları ve çekirdeği süzgeçte bırakıp.Süzülen vişnenin suyu ve yoğun tortusuna sürahiye aldım. Su katıp buz parçalarıyla servis yaptım. Afiyet olsun.

not: Vişneyi sade şeker katmadan da yoğurup süzgeçten geçirip buz parçasıyla servis yapabilirsiniz.Doğal meyva suyu olmuş olurŞekerle yoğurdum çünki rengini versin diye.Şeker renginin ortaya çıkmasına yardımcı olur kırmızılığını ortaya çıkarır.Malzemeyi istediğiniz kadar çoğalta bilirsiniz.

Bu yazıları okumak isterseniz tıklayınız.

Ev yapımı limonata

Koruk sosu ve suyu

“Ev Yapımı Doğal Vişne Şerbeti” üzerine 2 yorum

  1. Çok güzel gözüküyor… sıcak havada resmi bile ferahlatıyor 🙂 acaba kendisi nasılsıdır… Ellerinize sağlık…..
    Anneminde selamları var olduğu yerde net olmadığı için benim üzerimden izliyor sitenizi….

  2. Teyzem annenede benden selamlar.Müsait olduğun zaman akşam yemeğine gel sanada hazırlayayım.Buzgibi içersin ferahlarsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir