Buğday Ezmeli Ekmek

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber sağlıklı, huzurlu  güzel bir hafta diliyorum tüm bizi ziyaret eden misafirlerimize.

Hafta sonu kahvaltı sofrasından. Hellim peynirinin yanına pişirdiğim iki çeşit  unlu, buğday ezmeli  ekmek tarifi.Masada olan kışın yaptığım portakal kabuğu reçeline buradan, kızılcık marmeladına buradan, hellim peyniri yapımına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Yoğurma aşaması, yoğrulmuş, şekil verilmiş ekmekler üstünü örtüp beklemeye hazır.

Fırına girmeye hazır ekmek hamurları.

Buğday ezmesi, buğday ezmesini çerez gibi tüketebilirsiniz, sütle birlikde karıştırılıp yenir, yoğurtla birlikde meyve salatalarını üzerine serpebilirsiniz çıtır çıtır lezzetli oluyor.Ezmeyi marketinizden satın alabilirsiniz.

Malzeme Listesi:

240 ml lik bardak ölçüsü kullandım, bu malzemeden 5 tane haburger ekmeği büyüklüğünde ekmek çıktı

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı organik beyaz un
  • 1 su bardağı buğday ezmesi
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru toz maya(instant)
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • susam,buğday ezmesi

Tarif:

  1. Buğday ezmesini robottan geçirip ince bulgur tanesi gibi inceltin,unları yoğurma kabına alın, buğday ezmesini, toz mayayı, şekeri ilave edin   karıştırın, suyu dökün, tuzunu bir kenara serpin  hamuru yoğurun, yoğururken elinizle 2 serpme daha un ilave ederseniz daha çabuk toplarsınız.
  2. Hamuru sarın 2 saat kabarmasını bekleyin, evin sıcaklığına göre hamur iki saatten önce iki katı olursa hamur mayalanmış   demektir, biraz un serpip tekrar yoğurun, hamuru 5 eşit bezeye bölün, üstünü elinizle hafif bastırın, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin, üzerini elinizle ıslatın susam ve buğday ezmesi serpin, tepsinin üzerini başka tepsiyle örtün 35 dakika tepside bekletin.
  3. Önceden ısıtılmış 200 C fırında hamuru eldeğdirmeden fırına verin kızarana kadar pişirin,  fırından çıkarıp mutfak havlusuna sarın ılık olarak servis yapın.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Tahinli pekmezli ekmek

Altın ekmek

Ev yapımı hamburger

“Buğday Ezmeli Ekmek” üzerine 5 yorum

  1. Fatma ablacm sayfayi uzun zamandir yeni gordum cok basarili Mügen e selam

  2. Teşekkür ederim Fatmacığım, senin kekli baklavanı yapıp yeğenime götürdüm çok beğendiler,tekrar resimleyip yazdım.Hepinizi öpüyorum Allaha emenet olun.Ben teşekkür ederim tarifin için,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir