Ev yapımı Taze Helim Peyniri

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber sağlıklı huzurlu bir tatil diliyorum sayfamıza konuk olan tüm misafirlerimize.

Taze ev yapımı hellim peynirin tarifini evatolyesi.com sitesinde okudum, yazıyı okuyunca yapımının kolay olduğunu görüp hemen denedim.Sizlerde ev yapımı taze peynir hazırlamak isterseniz buyurun tarif.Detaylı anlatım için arkadaşa uğrayıp fikir alabilirsiniz.Sibel hanıma teşekkür ederim bizimle bu tarifi paylaştığı için. Bu peynir yapımından sonra bayağı cesaretlendim en kısa zamanda mayalı peynirde denemek istiyorum.İnşallah fırsat bulunca denerim paylaşırım.

Ben yanına mis gibi sıcacık buğday ezmeli, tam buğday unulu  ekmeklerde hazırladım hafta sonu kahvaltımız şenlendi, onun da tarifini yakında yazarım, yağsız tavada kızartarak ekmeğin arasına koydum yanındada  tavşankanı taze demlenmiş çay buyurun sofraya.Herkese buradan uzatmak isterdim, imkansız  ama en azından paylaşarak herkesin evinde pişirmesini sağlayabilirim inşallah.Hadi bakalım kolay gelsin.

Malzeme Listesi:

  • 2 kilo süt
  • 1 çay bardağı limon suyu taze sıkılmış(orta büyüklükde çay bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Tarif:

  1. Sağılmış taze inek sütünü kaynatın, ocağın altını kapatın  limon suyunu ilave edin, kaşıkla 10 dakika sürekli karıştırın, tencerenin kapağını kapatın 10 dakika daha bekletin, benim bekletmem bir saati buldu, bu arada ben uyumuşum.
  2. Başka derin tencereye süzgeç yerleştirin üzerine temiz tülbent serin peyniri süzün, süzülen peyniri bir başka kaba alın içine tuz atın kenara koyun daha sonra kullanılacak.
  3. Tülbente düğüm atın üzerine ağırlık koyun,  peynirin suyunun iyice süzülmesini sağlayın bir saat bekletin, peynir süzülürken suyunun peynire değmemesine dikkat edin.
  4. Bir saat sonra kenara ayırdığınız peynirin suyunu ocağa koyun kaynatın, tülbentle birlikde peyniri içine salın 35 dakika kaynatın, tekrar tülbentle birlikde süzgece alın suyunu  süzdürün,tülbentden çıkarın soğuyunca dolaba kaldırın, bir gün dolapta bekletin, ertesi günü peyniriniz yenmeye hazır. Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Ev yapımı lor peyniri

Baharatlı tereyağı

Ev yapımı tereyağı

“Ev yapımı Taze Helim Peyniri” üzerine 4 yorum

  1. Ablacım sevgili Sibel’de görünce bende çok beğendim.Ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler…

  2. Ekmekle birlikde uzatmak isterdim tabağı buradan ama imkansız.Sevgiler, Deryacığım.

  3. Ben teşekür ederim iadeyi ziyaret ettiğiniz için.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir