Fesleğenli Kızılcık Çorbası

Bismillahirrahmanirahim

Paylaşmak peygamberimiz (SAV) efendimizin sünnetidir.

Sizlerinde yapabilmesi için, sevdiğimiz güzellikleri paylaşırkan göz hakkını unutmamak gerekir.Göz hakkını helal ediniz lütfen.

Bu nimetleri bize veren Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.

Sevdiklerinizle beraber sağlıklı hayırlı huzurlu mutlu bir gün diliyorum, tüm sayfa dostlarıma ziyaretçilerime.

Fesleğenli kızılcık (kiren) çorbası tarifi.

Aydan Hanımın organize ettiği #mevsimindeyemekekim etkinliği için, un çorbasından yola çıkarak,domates salçası yerine kızılcık kullandım nefis oldu.

Fesleğen kadar kızılcığa yakışan ot yok gibi,o kadar uyumlu ikili oldularki,başka baharata gerek yok diyorum idda ediyorum,kızılcık tarhanası çorbası pişirirkende kullanıyoruz fesleğeni,tabi fesleğen sevmeyen yerine nanede kullanabilir.

Un çorbası mantığıyla salça,domates yerine kızılcıkla hazırladım,rengiyle kokusuyla iştah kabartıyor.

Kızılcık tarhanası yapmaya üşenenler için, şifalı bir o kadar pratik çorba,her sebzeyi mevsiminde tüketiyorsanız mutlaka bu çorbayı deneyin,ekşiliği size fazla gelirse pişirirken patates,havuç ekleyebilrsiniz.

Sizden ricam bin bir emekle hazırlayıp resimlediğim tariflerimi,kul hakkına girmemek için,deneyip paylaşırsanız lütfen etiketlemeyi unutmayın.

Malzeme Listesi:

İki kişilik malzeme listesi.

  • 300 gr kızılcık(1 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı sade yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı su(200 ml bardak ölçüsü)
  • tuz(damak tadınıza göre)
  • 1 avuç taze fesleğen(sevmeyen nanede kullanabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı krema(isteğe bağlı)

Tarif:

  1. 3 Bardak suyun bir bardağını kızılcığın üzerine dökük biraz tuz atın,5 dakika pişirin,kalın delikli süzgeçten süzün,posasıda geçsin süzgeçten,çekirdeğinden ayırın kenara koyun.
  2. Yağları tencerede kızdırın,sarımsağı çentin,2,3 yaprak fesleğeni ilave edin 2,3 saniye kavurun,unu ilave edin un kokusu çıkana kadar 1,2 saniye daha kavurun,krema kullanırsanız unu yağsız kavurun.
  3. Süzülen kızılcıktan çok az kenara ayırın,geri kalanını tencereye ilave edin,kalan suyu ekleyin,tuzuna bakın tuzu azsa tuz serpin,karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,koyu olursa biraz daha sıcak su ilavesi yapın.
  4. Kaselere boşaltın,üzerine fesleğen serpin,ayrılan kızılcık suyundan üzerine gezdirin servis yapın,ekşiliğini çok keskin bulursanız, ben ekşi kremasız daha çok sevdim,servis ederken üzerine krema gezdirin,ekşi keskinliğini biraz alır.

Afiyet şifa olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Yeşil mercimek çorbası 

Çeşm-i Nigar çorbası

Sebzeli Mercimek Çorbası

Pastırmalı Yeşil Mercimek Çorbası

Pırasa Çorbası

Kıkırdak çorbası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir