Fırında İmam Bayıldı

Fırında İmam Bayıldı

Bismillahirrahmanirrahim.
Sevdiklerinizle beraber sağlıklı,huzurlu,hayırlı bir gece geçirmeniz dileğiyle.
Patlıcanın her yemeğini severek yerim,ister tencerede pişsin ister fırında nar gibi kızararak pişsin ayırd etmem.Daha önce karnıyarık olarak hazırladığım fırında kızartma yöntemini,bu sefer bol soğanlı sarımsaklı,nane yerinede taze kekikle imam bayıldı hazırlayıp pişirdim,ister sıcak olarak yeyin, isterseniz soğuk olarak,hafif ve sağlıklı olduğu kesin, bu sıcaklarda zeytinyağlı yemeklerden başka bir şey aramıyorum.yanındada yoğurt veya karpuz,kavun daha ne olsun.Nimetleri veren Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun.
Bence tabi isteyen yanınada pilav pişirebilir.


Fırında İmambayıldı
Fırında imam bayıldı tarifi.
5 tane kemer patlıcan
3 baş kuru soğan
2 tane domates
4,5 diş sarımsak
üzerine maydanoz,içine taze kekik
sızma zeytinyağı
pul biber,tuz(ölçüsünü damak tadınıza göre ayarlayın)


Tarif:


  1. Patlıcanları alaca soyun bol tuzlu suya bırakın,10 dakika bekletin,suyunu dökün iyice yıkayın elinizle sıkın,kurulayın,alaca soyulan kısımlarından bıçakla üç yerinden yarıklar .açın.

  2. Patlıcanları fırça yardımıyla her yerini yağlayın,önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar kızartın.

  3. Soğan sarımsağı küp doğrayın az yağda kavurun,küp doğranmış domatesi ilave edin 5 dakika daha kavurun ,ocağı kapatın biraz kekik,maydanoz doğrayın,pul biberi,tuz serpin karıştırın,,kızaran patlıcanları yarıkalrından doldurun,tepsiye dizin,tepsiye dizmeden önce kalan soğanlar varsa tepsinin altına döşeyin,patlıcanları üzerine dizin.

  4. 1 çay bardağı kadar sıcak su dökün,üzerine zeytinyağı gezdirin, tekrar fırına verin,suyunu çekene kadar pişirin,servis yaparken üzerine maydanoz serpin.


Afiyet şifa olsun.

Bu yazılarıda merak ediyorsanız tıklayınız.

Kabak Bayıldı

İmam Bayıldı

Kardeşler Toplantısı (Şakşuka)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir