Kardeşler Toplantısı (Şakşuka)

Merhabalar bu seferki toplantımız en küçük kardeşim zekiye’deydi.Kardeşler bir araya gelince bütün odak noktamız benim toruna yöneldi, kardeşlerin hepsinin çocukları büyük,  aramızda en küçük olan habib  herkes tarafından sevildiğini görünce  bütün  sevimliğiğini gösterdi.On beş gündür tuvalet eğitimiyle uğraştığımız için, annesi onu tuvalete götürdükçe çis daptım dedi durdu biz de tabi arkasından ödüllendirmek, her seferinde aferin oğlumuza deyip  ona cesarat verdik.Biz aferin dedikçe güzel  bir şeyler başarmış  olmanın gururu  sevinciyle dolandı ortalıkta.

Kardeşim  hazırladıklarının hepsi nefistiler ellerine sağlık ,zamanın nasıl geçtiğini anlamadık.Ne varki kadromuzdan bir kişi eksikti, büyük ablam memlekette olduğu için aramızda yoktu ama sofrada seni andık ablacığım kulakların çınlamıştır.Bir dahaki sefere küçük ablamda buluşma kararı alarak vedalaştık evlerimize dağıldık.Bir de hepimizi mutlu eden küçük misafirimiz geldi cama kondu ,sanki bizim muhabbetimize ortak olmak gayesiyle, ben de geldim  sizlere katılmak istiyorum der gibi  içeriyi epeyce seyredip, sonra uçup gitti, bizim de hafızamızda güzel bir anı kazılmış oldu.Kızım  onu ürkütmeden  resmini görüntüledi.Diğer tarifleri vakit buldukça yazacağım  şimdilik bu kadar.

Menümüzdekiler zeytinyağlı barbunya .

Yumurtasız kıymalı gül böreği.

Ev yapımı su böreği hazır alınmış.

Kardeşimin yaptığı değişik şekil verilmiş içli köfte

Yine zekiye kardeşimin hazırladığı portakallı cevizli tatlı.

Cihan kardeşimin hazırladığı ağlayan pasta.

Bu da  bizi mutlu eden davetsiz misafirimiz, içerideki güzel ortamdan hoşnutcasına, bizlerere katılmak ister gibi bizi seyrediyor.

Bu da benim hazırladığım kayısılı kurabiye.

Fırında şak şuka malzemesi:

  • 6 tane domates
  • 3 patlıcan
  • 2 tane kabak
  • 5 tane sivri biber
  • 5 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sıvı yağı
  • yeterince tuz, pul biber

Kız kardeşim Zekiyenin hazırladığı fırında şak şuka.

Tarif:

  • Domates hariç bütün malzemeler küp şeklinde doğranıyor fırın kabına seriliyor, üzerine rendelenmiş domates gezdiriyoruz,biberini, yağını, tuzunu ilave edip önceden ısıttığımız 200° C  fırında, arasıra gidip gelip karıştırarak 25 dakika pişiririyoruz.Afiyet olsun.

Bunlarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Arkadaş sofrası .

Akşam yemeği sofrası (Et Sote).

Kardeşler toplantı masası (Otlu Cacık).

“Kardeşler Toplantısı (Şakşuka)” üzerine 5 yorum

  1. Fatoş resimler çok güzel çıkmış zaten hepsi bir birinden lezzetliydi… Güzel bir geçirdik hepinize teşekkürler….

  2. merhaba bacım yorumunuzu okuyunca çok duygulandım gözlerim yaşardı .nehaber bende iyiyim çünkü kızım geldi bugün.herkese bol selam öpüyorum.

  3. İyiyiz ablacığım gözün aydın kızın gelmiş.Zekiye söylemişti esra bu akşam yola kıkacakmış diye,sağ salim kavuştunuz.Masada seni andık , bendende herkese selam.

  4. el işlerim hani kız onlarıda görseydim resimlerde güzel çıkmış

  5. Kardeşim elişilerini ayrıca hazırlayıp ayrı sayfada yazacağım önce yemekler.Masa resimleri pek güzel çekememişiz onca resimin içinden ancak iki tanesini koyabildim ayrıca koyduğum masa rsmini beğenmedim ama bu günün hatırası olsun diye koydum.Yemek resimleri fena değil onları yakın plandan çektiğim için nispeten daha güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir