Bebe Bisküvisi

 

Merhabalar gününüz aydın olsun.

Bebe bisküvi tarifi.Tam buğday unu ve organik beyaz unu karışımı olarak pekmezle hazırladım, yoğurt suyu ekledim, yoğurt suyu yerine peynirin suyuda konulabilir.Tam buğday unu yerine buğday ruşeymi de kullanabilirsiniz.Bebeğiniz bir yaşından büyükse pekmez yerine balda kullanabilirsiniz.Zeynep Ecemiz 1 yaşından   küçük olduğu için kullanmadım.Bir yaşından küçük olan bebeklere doktorlar bal kullamayı önermiyor.

Bal kuzuşum Zeynep 6 aylık oldu artık gülücükler atıp etrafındakileri tanımaya çalışıyor, doktoru  anne sütünün yanında ek gıdalara başlamasını tavsiye etti, önce azar azar annesi tattırdı elma suyu, ögün olarakda çorbalardan alıştırmaya çalışıyor.İlk ögün sabahleyin kahvaltı, elma suyu, dönüşümlü olarak bazen ıhlamur, elma suyunu sevdi, ıhlamuru biraz isteksiz içiyor. Bende  kahvaltıda sulu gıdayla birlikde yemesi için bebe bisküvisini hazırladım bakalım sevecekmi.

 

Fırında pişmeye hazır bisküviler, yuvarlak olan Mustafa Habibe hazırladığım fıstık ezmeli bisküvü, tepside boş yer kalınca onlarıda tepsiye dizdim, onunda tarifi gelecek inşallah.

Malzeme Listesi:

  • 1 su bardağı tam buğday unu( 240 ml lik bardak)
  • 1 su bardağı organik beyaz un+ hamuru toplamak için elimizle bir kaç serpme daha
  • 1 çay bardağı dut pekmezi( orta boy çay bardağı)
  • yarım çay bardağı yoğurt suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat

Tarif:

  1. Erimiş tereyağını yoğurma kabına  alalım, yoğurt suyunu, pekmezi, sirkeyi,şekeri, karbonat,  tuzu katıp karıştırın, azar azar unu ilave edip hamuru yoğurun.
  2. Hamuru 4 parçaya bölün yuvarlayın, merdane yardımıyla uzunlamasına bir milim kadar inceltin, bıçakla istediğiniz büyüklükde kesin, yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerini çatal yardımıyla çizin.
  3. Önceden ısıtılmış 180° C fırında 12, 13 dakika  kadar pişirin.Kurabiyeleri cam kavanozda 15 gün bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Baharatlı gülen adam kurabiyesi

Kahveli bisküvi

Şekilli kurabiye

“Bebe Bisküvisi” üzerine 4 yorum

  1. Maşallah teyzecim, Allah daha nice güzel seneler nasip etsin ailecek İnşallah :))

  2. Teşekkür ederim Mehmedim,darısı sizin bebişe inşallah, öpüyorum Yaseminle seni.Herkese selamlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir