Şeftalili Turta

Bu turtayı kızım yaptığı için tarifini bilmiyordum. Tarifini yazamamıştım.Okuyucumuz Fulya Hanımın isteği üzerine tekrar gözden geçirip,kızımdan tarifini aldım,elmalı turtanın aynısı,sedece  meyve malzemesi  farklı,hamur malzemelerini ilave ettim,yapılışını tekrar yazıdım  umarım Funda Hanımın  işine yarar.Şimdiden kolay gelsin kendisine.

Şeftalili turta tarifi.

 


İsterseniz şeftaliyi pişirmeyip resimde gördüğünüz gibi çiğden dizebilirsiniz.

Bu yazıyı yazdıktan uzun zaman sonra,tekrar pişirdiğim zaman resmi sonradan buraya ekledim sizlere fikir olması açısından.

hamur malzemesi

Bu hamurdan 23 sm tepsiyle iki turta hamuru çıkıyor.

+ 3 adet yumurta
+ 250 gr tereyağı
+ yarım çay bardağı sıvı yağ
+ 1 paket kabartma tozu
+ yarım su bardağıdan bir parmak fazla şeker
+ aldığı kadar un

İç Malzemesi:

  • 3 tane şeftali
  • yarım su bardağı toz şeker(200 ml bardak)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Tarif:
  • Oda sıcaklığındaki un hariç, bütün hamur malzemelerini karıştırıyoruz,yavaş yavaş un ilave edip hamurumuzu kulak memesi kıvamında  yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzu dolapta on dakika dinlendirip çıkartıyoruz,ikiye bölüp yarısını,daha sonra kullanmak üzere  buzluğa kaldırıyoruz,27 santimlik tepsiye kamurumuzu serip turta şekli veriyoruz,bir kaç yerinden çatalla hamurumuzu deliyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180° C fırında 20 dakika hafif kızarana kadar pişiriyoruz,fırından çıkarıp aşağida yazdığımız gibi önceden hazırlayıp pişirdiğimiz şeftalileri  üzerine sosuyla birlikte seriyoruz,tekrar fırında 5 dakika daha pişirip, hafif ılıyınca servis yapıyoruz.
  • 3 adet fazla yumuşak olmayan şeftaliyi, yarım su bardağı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçınla tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Turta tabanını 20 dakika fırınlayıp, şeftalileri üzerine dizin. Şeftali marmelatının suyunu da üzerlerinde gezdirip tekrar fırınlayın. Turta hamurunun piştiğinden emin olunca fırından çıkarıp, ılıyınca servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Not: Bir turta hamurundan iki tane şeftalili turta çıkıyor. Kalan hamuru buzlukta saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz.Eğer hamurun hepsini kullanacaksanız daha büyük tepsi kullanın,şeftalileri pişirirken sayısını artırın,mesela 3 yerine 6 tane kullanın,aksi taktirde hamurunuzu örtmez açık kalır.bu ayrıntıyıda belirtmek istedim,ayrıntılı bilgi almak isterseniz elmalı turtayı tıklayınız.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Elmalı turta

Vişneli turta

Turta Kurabiye Hamuru Şekillendirme

Erikli Tart

Ayvalı Turta

“Şeftalili Turta” üzerine 7 yorum

  1. hımmm turta çok güzel gözüküyor…. tarifini bekliyoruz 🙂

  2. bu tarifi biraz daha ayrıntılı yazmış olsaydınız denemek isterdim görünüşü çok hoş

  3. Önerini dikkate aldım Fulya turta yazısını tekrar düzenledim.Şimdiden elerine sağlık kolay gelsin.

  4. önerimi dikkate aldığınız için çok teşekkürler çok net olmuş artık yapabilirim 😉

  5. merhaba benim turta kalıbım yok yuvarlak borcamda pişirilebilinir mi?

  6. Tabi pişirebilirsin Fulya,borcama yapışabilir,ya güzelce yağla,yada yağlama yağlı kağıt ser tepsiye.Normalde yağlamıyoruz turta tepsisini.Borcamda yapışabilir hamur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir