Çıtır Kadayıflı Divriğ Pilavı

Bismillahirrahmanirrahim.

Paylaşmak peygamberimiz (SAV) efendimizin sünnetidir.
Sizlerinde yapabilmesi için, sevdiğimiz güzellikleri paylaşırkan göz hakkını unutmamak gerekir.Göz hakkını helal ediniz lütfen.
Bu nimetleri bize veren Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.

Sevdiklerinizle beraber sağlıklı hayırlı huzurlu mutlu bir gün diliyorum, tüm sayfa dostlarıma ziyaretçilerime.

Çıtır kadayıflı Sivas Divriğ pilavı tarifi.

1000 Yılık geçmişe dayanan Sivas Divriğ pilavı,tarihi geçmişi Mengücek Beyliği dönemine kadar uzanıyor,günümüze kadar ulaşmış pilav tarifi yöresel coğrafi işareti almış tariflerden.2023 Yılının ilk yöresel tarifi pilav olsun istedim,ben porsiyonluk olanını hemen sıcak sıcak yedim lezzetine bayıldım,isterseniz sunum açısından daha kolay servis edilen porsuyonluk olarakta hazırlayabilirsiniz..

Orjinal tarifte kadayıfa sarılmıyor,iç pilav olarak yörede yetişmiş doğal otla beslenmiş kuzu eti veya tavukla hazırlanabiliyor.

Sivas’lılar kadayıflı Divriğ pilavı olmaz diyenleri duyar gibiyim,pilavın kadayıflı uyarlamasını #mastercefftürkiye proğramında gördüm,ne zamandır pişirmek istiyordum bu güne kısmetmiş.

Çiçeklerim kızımın yetiştirdiği hazırladığı arajman sukulent,eğer sizlerde bu güzelliklere sahip olmak isterseniz @cicekdurbunum sayfasını ziyaret edip bilgi alabilirsiniz.türkiyenin herbölgesine kargoyla gönderiyor.

Sivas Divriğ pilavının yapım aşamalı video’sunu buradan izleyebilirsiniz.

Ankara tava tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Fırında kestaneli tavuk dolması tarifine buradan ulaşabilşirsiniz.

Çıtır kadayıslı Divriğ pilavı.

Pilav Malzemesi:

  • 300 gr pirinç(1 cup,kupa)
  • 2 cup(kupa) et suyu
  • 1 tane kuru soğan
  • 500 gr kuzu kuşbaşı eti
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 50 gr sade yağ
  • 1 kupa badem
  • 1 kupa haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • tuz,karabibber,tarçın,pul biber,yenibahar(damak tadınıza göre)

Dış Kaplama malzemesi:

  • 100 gr sade yağ
  • 300 gr taze tel kadayıf
  • badem(süslemek için)

Tarif:

  1. Yapışmaz tencereyi kızdırın,eti kendi yağında kızgın ateşte rengi dönene kadar karıştırarak mühürleyin,üzerine geçecek kadar su ilave edin 10 dakika pişirin,suyunu süzün kenara ayırın.
  2. Tencerede yağı kızdırın,bademleri ilave edin rengi dönene kadar kavurun,küp doğranmış soğanı ekleyin,karıştırarak soğanlar şeffaf renk alana kadar kavurun,suyu süzülmüş pirinci ilave edin, pirinçler tel tel ayrılana kadar tekrar kavurun.
  3. Eti,nohutu,şekeri,kuş üzümü,baharatları ilave edin beş dakika daha karıştırarak kavurun,sıcak et suyunu ilave edin karıştırın,kapağını örtün ocağın altını kısın,suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Büyükçe tepside erimiş sade yağla birlikte kadayıfları parçalamadan kadayıfa yağı yedirin.
  5. Fırına girebilen yuvarlak çukur kaseyi sade yağla yağlayın,burda dikkat etmeniz gereken nokta,piştiktan sonra pilavın kullanacağınız çukur kaptan kolayca servis tabağına aktarabiliyor olması gerek,bademleri kasenin dibine dizin,kadayıfı kaseden sarkacak şekilde yerleştirin,pilavı içine dökün,kadayıfla kasenin üzerini görünmeyecek şekilde örtün.
  6. Önceden ısıtılmış 200 C fırında yaklaşık 25,30 dakika kadayıflar kızarana kadar pişirin,servis tabağına alt üst edin servis yapın.

Afiyet şifa olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Sebzeli tavuk dolması

Milföylü tavuk sarması

Fırında soslu tavuk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir