Çikolata Soslu Sürpriz Kurabiye

Merhabalar gününüz aydın olsun,sevdiklerinizle beraber sağlıklı huzurlu bir gün diliyorum.Cumanın feyzi bereketi üzerinize olsun.Hayırlı cumalar.

Denizli’ye gittiğimde gelinimden aldığım  hindistan cevizli kurabiyesini, adını içinde saklanan hindistan cevizindan dolayı, sürpriz kurabiye koydum. Gelinim tarifi arkadaşı Yasemin Hanımdan  aldı.Yasemin Hanıma ve gelinime  tarif için teşekkür ederim.

Ben tarifde değişiklik yapıp, kurabiyeyi  çikolataya buladım böylede güzel oldu, çikolata sevenler için ideal tarif, tavsiye ederim.İsterseniz çikolataya bulamaya bilirsiniz, çikolatasızda tadı nefis.

Sizlere önerim fırını ısıtın,  kurabiyeyi belirtilen süredenden fazla  pişirmeyin, kurabiye sertleşiyor.Daha önce denediklerim fazla pişirdiğim için çok sert oldu, içine tarif de 1 paket kabartma tozu konuluyordu, benim ilk yaptığım kabartma tozundan kurabiye çok yayıldı yayvan kurabiye haline dönüştü.İkinci denememde kabartma tozu yerine çay kaşığın ucuyla karbonat kullandım, istediğim görüntü ve şekli yakaladım, daha yuvarlak görüntü elde edebilmek için,  hatta hiç konulmasada olurmuş.

Malzeme Listesi:

  • 2 yumurta sarısı
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık yağ( orta boy)
  • 1 paket kabartma tozu( çay kaşığını ucuyla kullandım)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • aldığı kadar un( yaklaşık  2 su bardağı+ 2,3 serpme elimizle  daha, hamuru toplamak için, 240 ml bardak)

İç Malzemesi:

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta akı

Üzeri için:

  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 kutu krema

Tarif:

  1. Hamur malzemelerini un hariç kaba alın,tereyağını eritin ilave edin karıştırın, azar azar un ilave edin   hamuru yoğurun.
  2. Ayrı bir kapta  yumurta akını çırpın,pudra şekerini karıştırın, hindistan cevizini ilave edin karıştırın, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, ortasını açın, hamuru açarken elinizi sürekli yağlayın daha kolay toplanıyor,yoksa açarken hamur parçalanıyor,  hindistan cevizi karışımdan koyup kapatın yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin, önceden ısıtılmış  180° C fırında 13 dakika pişirin, fırını ısını kapatın, 5 dakika daha fırınn sıcaklığında  bekletin, fırından  çıkartın.
  3. Kremayı tencereya alın ocakda kaynama noktası gelene kadar ısıtın, ocakdan indirin, çikolatayı içine kırın, akışkan kıvam alana kadar tel çırpıcıyla çırpın.
  4. Kurabiyeleri sosa batırın servis tabağına alın, üzerine hindistan cevizi serpin  servis yapın. Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklatınız.

Fıstık ezmeli amerikan kurabiyesi

Nutella soslu kurabiye

Cevizli top kurabiye

“Çikolata Soslu Sürpriz Kurabiye” üzerine 6 yorum

  1. Aç karnına bakmak hiç doğru değil bu fotoğrafa Fatma Hanım:) İnsanın aklını başından alır… Tarifi kopyaladım, 10 gün kadar böyle şeyler yiyemem sonrasında hemen yapacağım. Ellerinize sağlık olsun:)

  2. Teşekkür edrim Aslı hanım,hayırdır antreman yaptığınız içinmi yiyemiyorsunuz,bir sorun yoktur inşallah.Tavsiye ederim, çikolatsız sade olanını ben daha çok sevdim.Çikolata soslusu, sevenler için ideal olsada,sosuz olan tercihim.Sevgiler.

  3. Bu harikalar hangi ellerden çıkıyor diye merak ediyorum. Ablacığım gerçekten ellerinize sağlık şahane görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir