Dondurmalı Pasta

Merhabalar gününüz aydın olsun,evlerinizde bereket ,huzur eksik olmasın.Mevsim çilekleri artık tezgahta yerini almaya başladı.

Kahvaltı sofrasına hazırladığım çilekli dondurmalı bahar pastası çocuklar bayıldılar,umarım sizlerde dener sevarsiniz.

Dondurmalı çilekli bahar pasta tarifi.

Artan kremşantiyi üzerine süsledim,bence kremşantisiz sade çilekli olarak daha güzel oldu.Krem şantiyi kullanmak için biraz tereddüt ettim, içeriğini okudum içinde renklendirici olarak karmin tozu olmadığını görünce kullandım.

Kek Malzemesi:

200 ml lik bardak ölçüsü kullandım,malzeme yaklaşık 4,5 kişilik,23 santimlik tepside pişirdim, daha büyük pandispanya isterseniz malzemeyi artırın.

  • 1,5 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı vanilyalı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 2 yumurta

Arası ve Üzeri İçin:

Keki ıslatmak İçin:

  • yarım su bardağı  süt

Tarif:

  1. Önce kekimizi hazırlayalım,oda sıcaklığında yumurtayı köpürene kadar çırpalım,şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim,yağını ekleyelim kısık ayarda çırpma işlemini devam ettirelim.
  2. Ayrı bir kaseye unu,karbonatı eleyelim,yumurta karışımına ilave edip,mikserin kısık ayarında karıştıralım.
  3. Tepsimizi yağlayalım,üzerine un serpelim unun fazlasını silkeleyelim,çırptığımız malzemeyi tepsiye dökelim.
  4. Fırının ayarını 170° C getirelim keki fırında kapağını açmadan yaklaşık 20 ,25 dakika pişirelim,ayarını kapatıp 5 dakika fırında içini çekmesini için bekletelim,çıkarıp soğumaya bırakalım.
  5. Krem şantiyi soğuk sütlü  azar azar ilave ederek mikserle çırpalım,ayrı bir kaseye dondurmayı alalım,içine 3 yemek kaşığı krem şanti ilave edelim karıştıralım buzluğa kaldıralım,artan krem şantiyi daha sonra süslemek içi dolaba kaldıralım.
  6. Soğuyan keki dikkatlice ikiye ayıralım,ilk parçayı arkalı önlü ıslatalım servis tabağına kesilen yüzü üste gelecek şekilde alalım,buzluğa kaldırdığımız dondurmalı karışımı üzerine sürelim,arasına küp şeklinde kestiğimiz çileğin bir kısmını yerleştirelim.
  7. Kekin diğer yarısını arkalı önlü ıslatalım,kesik tarafı altına gelecek şekilde pastanın üstüne koyalım,dondurmalı karışımdan üzerine sürelim,çileğin gerisini üstünü kaplayalım,isterseniz sade olarak servis yapın isterseniz artan kremşantiyle süsleyip,yarım saat buzlukta dinlendirip servis yapın.Afiyet olsun.
  8. Önerim dondurmalı karışımı sürdükten sonra süslemek için acele etmeyin dondurmalar erimeden biraz buzluğa kaldırın 15 dakika sonra buzludan çıkarıp, çilekle süslemesini yapın,dondurmayı hazırladıktan bir kaç saat içinde tüketin,içinde dondurma olduğu için uzun süre beklemez,uzun süre buzlukta bekletirse pastayı dışarı çırakardığımızda buz tutan kısımlar eriyor pasta cıvıklaşıyor.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Böğürtlenli pasta

Kirazlı pasta

Meyveli doğum günü pastası

“Dondurmalı Pasta” üzerine 4 yorum

  1. Teşekkür ederim Derayacığı peçeteleri bim den aldım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir