Dulce de Lehceli Dondurma:Pratik Dondurma

Merhabalar gününüz aydın  cumanız bereketle dolsun.

Donmayan dondurma tarifi  hazırladığımda ev ahalinin daha yokmu deyimiyle sıcağı sıcağına sizlerle paylaşmak istiyorum,çikolatayı fazla sevmesemde dondurmanın içinde çikolatadan ziyede kremelize süt ve kahve aroması daha çok hisettiğim için bu dondurmayı  beğendim her zaman yapacaklar listesine girdi bile.

Tarifi cafefernandodan aldım,tarifin malzemelerini  okuduğumda zaten torunumun ve ev ahalinin seveceğini kesin tahmin ediyordum.Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.Paylaşımından dolayı cafefernandoya teşekkür ediyorum.

Biz  frambuazlı kramelize sütlü, çikolatalı olarak hazırladım,torunum favarisi çikolatalı olsada, frambuazlısınıda  kızım çok beğendi.Her kese tavsiye ederim bu tarifi mutlaka hazırlayın.Kolay dediğime bakmayın kolay derken bahsetmek istediğim dondurucuya konunca saatlerce karıştırmak gerekmiyor.Hatta kremalize sütünüz(dulhe de lehce) hazırdaysa yapımı pratik, hazırladıktan maksimum bir gece dolapta bekletiliyor ama,  buzluğa atıp bir kaç saat sonrada yiyebilirsiniz o açıdan kolay dondurma diye adlandırdım.Çileklisine kramelize sütü fazla ekleyemedim meyvenin güzelim pembesini çamur rengine dönüştürdüğü için.Rengi koyulaşsada tadı nefis oldu.

Çikolatalının Malzemesi:

  • 400 gr kramelize süt(200 ml lik bardakla 1,5 bardak kullandım)
  • 180 gr tamyağlı süt(200 ml bardaktan 1 parmak eksik kullandım)
  • 175 gr krema(1 kutu krema kullandım 200 gr lık)
  • 170 gr  kakao oranı % 70bitter çikolata(100 gr bitter çikolata kullandım)
  • 25 gr kakao
  • 2 yemek kaşığı süzülmüş türk kahvesi
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü(ben kullanmadım,onun yerine kremalize süte vanilyalı şekerle pişirdim)
  • 1 çimdiktuz
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 5 çay kaşığı dolu dolu mısır nişastası

"

Tarif:

  1. Kramelize sütü,kremayı ve tam yağlı sütü tencerede çırpıcıyla karıştıralım ocakta kaynama noktasına gelince ocaktan indirip rendelediğimiz çikolatayı ilave edelim,kramelize sütün tarifini mavi yazıyı tıklayarak alabilirsiniz.
  2. Kasede suyla nişastayı karıştıralım,tencereye ekleyelim,süzdüğümüz kahveyi,kakaoyu ilave edip ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  3. Soğumaya bırakalım,arasıra  soğurken karıştıralım,bu arada kabuk bağlarsa önemli değil karıştırmaya devam edin,soğuyunca buzluğa girecek kaba boşaltın,ağzını sıkıca kapatın,yada streç filim geçirin.
  4. Maksimum bir gece veya 3,4 saat sonra dondurmanız hazır halde yiyebilirsiniz.

Malzemeyi 200 ml lik bardakla ölçtüm kıyaslama yapabilirsiniz.

Franboğazlı Dondurma Malzemesi:

  • 1 kase frambuaz püre halinde(yaklasık 350 ml )
  • 1 kutu krema(200 ml)
  • 1 su bardağı kramelize süt
  • 1 su bardağı süt
  • 5 çay kaşığı dolu dolu mısır nişastası
  • 1 pket vanilya

Tarif:

  1. Frambuazı püre haline getirelim çekirdeğinden süzelim tencereye alalım,sütü,kremayı, nişastayı ve kramelize sütü,vanilyayı ilave edip çırpıcıyla karıştıralım.
  2. Muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirelim,soğumaya bırakalım,soğurken arasıra karıştıralım,ılıyınca  buzluğa girecek kaba boşaltıp dondurucuya atalım,3,4 saat dondurucuda bekletip servis yapalım.Afiyet olsun.
  3. Sizlere önerim çilekli dondurmaya biraz şeker ilave etmeniz,kremelize sütün içindeki  şeker,çikolatanın tadıyla  birlikte bu dondurmaya yeterli oluyor,çilekli olanına ,çikolatalının içine ilave ettiğimden  daha az kullandım rengini çok değiştirdiği için,damak tadınıza göre tadarak biraz şeker eklense fena olmayacak,yada şeker ilave temeyip aynı oranda beyaz çikolata ekleyin.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Dondurma hazırlama rehberi

Kavunlu dondurma

Yoğurtlu dondurma

Kara üzümlü salepli dondurma

“Dulce de Lehceli Dondurma:Pratik Dondurma” üzerine 6 yorum

  1. Ablacım Dulce de Leche’ye insan bulaşınca müptelası oluyor.Benim
    de eklemediğim yer kalmadı sanırım:)))Ellerine sağlık enfes olmuş hayırlı cumalar sevgiler.

  2. Teşekkür ederim Deryacıgım,sanada hayırlı cumalar.

  3. bana biraz karışık bir tarif gibi geldi daha kolay yapılacak yada anlatılacak şekli yokmuydu
    ben anlayamadım ama görüntü süper

  4. Nersi karışık Dilek resimlerle birlikte olduğu içinmi karışık geldi,tarifi aldığım siteye bir uğrayın belki daha iyi anlatımı var işine yarar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir