Köpük Kurabiye

Merhabalar köpük kurabiyeyi kızkardeşim Zekiyeden aldım abla bu kurabiyeyi yap siteye yaz diye ne zamandır söylüyordu ancak fırsat bulup yapabildim.Başkasından tarifleri alsamda tam ölçülü verebilmek adına illaki kendim pişirmeyince içime sinmiyor.İşin ilginci kurabiye pişirirken sadece  üç malzeme kullanılıyor,yumurta beyazı,şeker ve tercihe göre istenilen  kuru meyvelar.İçinde un,yağ yok,sizler için pişirdim sıra geldi yazmaya.Şip şak kurabiye diyesim geliyor ,hazırlaması  o kadar kolay,pişirmesi hazırlamasından  daha kolay 10 dakika.Kardeşim Zekiyeye teşekkür ederim bu nefis kurabiye tarifi için.Tadını merak ediyorsanız buyurun tarif.

Malzeme Listesi:

  • 200 gr lık su  bardağı  ölçüsü, malzemeyi istediğiniz kadar artırabilirsiniz,bu malzemeden 13 tane köpük kurabiye çıktı
  • 2 yumurta beyazı
  • 1 çay  bardağı şeker(şeker ölçüsü bana fazla geldi kuru meyveler kullanıldığı için isterseniz şeker oranını azaltın)
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz(fındıkta,antep fıstığıda,badem  olabilir)
  • 1 su bardağı  kuru yaban mersini
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı kuru dut(istediğiniz herhangi kuru meyvede olabilir)
  • 3 damla limon suyu(tarifte yoktu şekeri hafifletti)

Tarif:

  • Yumurtanı beyazını şekerle birlikte krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz,her çırpışımızda birer damla limon suyu ekliyoruz çırpma işlemine devam ediyoruz,çırpma ölçüsü malzememiz iki katına gelince çırpmayı bırakıyoruz,kıvamımız oldu demektir.
  • Bütün ekleyeceğimiz kuru malzemeleri  içine katıp karıştırıyoruz,yağlı kağıt serili tepsimize,bolca un serpip, aralıklarla kaşık yardımıyla diziyoruz.
  • Fırınımızın ayarını 170 °C getirip ısıtıyoruz,kurabiyeleri 10 dakika pişiriyoruz,ılıyınca  fırından çıkarıp,yağlı kağıdı dikkatlice kaldırıp  kurabiyeleri kırmadan çıkarıyoruz, servis yapıyoruz.İşte bukadarcık şip şak kurabiyelerimiz yemeye hazır.Afiyet olsun.

Not:kurabiyeleri çıkartırken çok dikkat edelim,içinde un,yağ olmadığı için çok çabuk kırılabiliyor bunu belitmek istedim.Yağlı kağıdı elimizle kaldırıp hafif hafif sökerek çıkarmaya çalışalım,kurabiyeler un ufak olmasın.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Kolay kurabiye

Pudigli kurabiye

Vişne pare

Kayısılı kurabiye

“Köpük Kurabiye” üzerine 8 yorum

  1. Elinize saglık. Ne kadar kolay.İcinde meyvelerde de varsa harikadır tadı.
    İnsallah en kısa zamanda benimde yapmam lazım.
    Sevgiler..

  2. Teşekkür ederim Deryacığım,Samire tadı acı baden tadında,tavsiye ederim.

  3. Evet acıbadem kurabiyesinin daha gevrek olanı tavsiye edrim sevgiler evatolyesi.

  4. Tarifinizi denedim, lezzeti çok güzel ancak sizinki gibi kabarmadı ve kıtır değil yumuşak oldu.Sebebi hakkında fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim, teşekkürler….

  5. Fırın ayarından kaynaklanabilir Buket,ayarını biraz düşürüp 5 dakika daha pişirirsen belki daha iyi sonuç alabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir