Çilek Soslu Cheese Cake

Merhabalar cumanız bereketli feyizle dolsun inşallah,güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle yazıma başlıyorun.Tüm okuyucularıma dostlara, arkadaşlarıma saygı ve selamlar. Bu yazımda paylaşımım çilek soslu cheese kek. Daha önceki yazılarımı takip ettiyseniz çilek sosu hazırlamıştım, cheese keki pişireceğimi yazmıştım,  çileğin bol olduğu zamandayız.Cheese cake(peynir kek) pişirirken her seferinde kendime söz veriyorum kelepçeli kalıbı mutlaka  almalıyım diye, alışverişe çıktığımda her seferinde olduğu gibi, başka alacaklarımı alıp kelepçeli kalıbı unutuyorum, dolayısıyla kendime verdiğim sözü unutunca her seferinde cheese cake pişirirken canım sıkılıyor, çünki kenarları düzgün olmadı.Sizlere  mutlaka kelepçeli kalıp öneririm, kelepçeli kalıptan daha muntazam,sorunsuz olarak kek  çıkartılıyor. Daha önceki denemelerimden yola çıkarak, bu sefer yağlı kağıdı çıkartırken epey zorlandım, bir de üstelik kekin kenarları bozuldu,görüntüsü  düzgün olmadı. Resimde gördüğünüz gibi kağıt izleri beyaz kısmında kaldı, kötü görüntüsü canımı sıksada,  içinin kıvamı çok güzel tuttu,tadından memnun kaldım. İkinci püf noktası pişirdiğiniz cheese cake  çökmemesi için fırının kapağını açmadan pişirin,fırının içinde soğumadan çıkarmayın.

Hamur Malzemesi:

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • bir tutam tuz

İçinin Malzemesi:

  • 400 gr labne peynir
  • 100 gr tatlı kaymaklı lor
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı kaymak normal süt kaymağı kullandım(200 gr lık bardak ,kutu kremeda olur)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı silme tam buğday unu

Sos Malzemesi:

  • 3oo gr çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 damla limon suyu

Tarif:

  • Oda sıcaklığındaki yumurtayı,soğuk teryağını,zeytinyağını,tuz ve şekeri iyice karıştırın,unu ilave edip hamuru yoğurun.
  • 21veya 23 santimlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kelpçesini kağıt dışarda kalacak şekilde kilitleyip,hamuru içine yayın,elinizle düzleştirip,çatalla bir kaç yerinden delin,dolapta soğutucu bölümünde 10 dakika dinlendirin,fırının ayarını 170 °C ayarlayıp hamuru  yaklaşık 15,20 dakika pişirin.
  • Labne peynirini mikserle krem şanti  kıvma gelene kadar şekerle birlikte  çırpın,kaymağı ilave edip çırpmaya devam edin,loru ekleyip tekrar çırpın,teker teker yumurtayı ayrı bir kasede çırpın karışıma ilave edip, çırpma işlemine devam edin en son yoğurdu ilave ederek  köpürene kadar çırpın,karışımı dolapta 15 dakika bekletin,çırptığınız malzemenin sulu olması sizi şaşırtmasın fırında pişince sulu malzeme köpük kıvamınnı alıyor.
  • Hazırladığınız harcı dolaptan çıkarıp  hamurun üzerine dökün,fırını  ısısını 170° C getirip 25 dakika pişirin,pişme esnasında kapağını açmayın,fırında ılıyana kadar bekleyip çıkartın.
  • Çileği blendırda, şekerle birlikte püre haline getirin,tencereye boşaltıp içine nişastasısını ilave edip bir taşım kaynayana kadar karıştırarak pişirin,indirmeye yakın 2 damla limon suyu damlatırsanız  sos  daha parlak renk alıyor,pişen sosu kekin üzerine yayın,soğuyununca dolaba kaldırın 3,4 saat dolapta  dinlendikten sonra servis yapın.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Portakallı cheese kek

Çikolatalı cheese kek

Mandalinalı cheese kek

“Çilek Soslu Cheese Cake” üzerine 8 yorum

  1. Ablacım hayırlı cumalar chesscake bayılırız ailece ellerine sağlık
    enfes olmuş sevgiler.

  2. Hayırlı cumalar. Cheesecake i özellikle meyve soslu olanlarını çok severim. Çilek de çok yakışıyor. Görüntü çok güzel. Ellerine sağlık.

  3. Teşekkür ederim Semiha bir daki sefere taneli olarak hazırlayacağım dediğin gibi çilek çok yakışıyor cheese cake muhabetler.

  4. Birkaç soru sormak istiyorum tatlı kaymakli lor ne demek bide ben birkaç tarif inceledim bı sürü tarif var kimi kremayla yapıyor kimi süzme yogurtla bazısında un yada nişasta koymamislar kiminde labneyi 3kutu koymuş bla bla bla okadar cok tarif varki hangsi en guzeli acikcasi bn pastanedekileri begeniyorum bı kere unsuz olan tarifi yaptım olmadı yogurtlu olanı denedim ehh işte beni aydınlatın lutfeen fikirlerinizi paylaşın

  5. Hayırlı geceler (bademli okuyucu) tatlı lor,peynircide ve marketlerde satılan tuzsuz,içinde kaymak olan lor demek.Bildiğimiz lor gibi pütürlü, taneli değil peynir gibi kalıp şeklinde satılır.Marketlerde peynir reyonunu gezerseniz üzerinde kaymaklı ror diye yazar.İkinci soruna gelince ben pastanede yemedim cis keki tadıda nasıldır kıyaslayamam evde yapılanla,bence evde yapılan lezzetli geliyor bana.Cheese kek yaparken yapan kişinin içine koycağı malzemeyi ne kadar sevmesine bağlı.Ben kendimden örnek vereyim içine konulan labne peyniri esasen malzemenin 3 katı kulanılıyor 750 gr kadar, o kadar labne peynirin tadını tatlıda sevmiyorum,onun için daha az kullanıp diğer eklenen malzemelerle hafifletmeyi tercih ediyorum,gerçeği çok labneli olanı.Onun için farlı farklı tarifler var,gerçeğe en yakın tadı yakalamaya çalışıyor,herkes tarife bağlı kalmayıp kendi damak zevkine göre uyguluyor.İçine konulan yumurtada öyle gerçek tarifde 4 taneyse ,daha az kullanıp yumurtanın vereceği katılığı yakalamak için un katmayı tercih ediyorum,un yerine nişastada olur tabi.Benim yaptığım cheese keklerin tadını beğeniyorum,sizde beğendiğiniz her hangi tarifi uygulayın içinin malzemelerinin neyin eksik,neyin fazla olduğunu deneme yanılma yöntemiyle zamanla çözeceksiniz, kendi damak tadınıza göre ayarlayıp sevdiğiniz lezzeti yakalamaya çalışın.Benim bildiklerim bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur,yukarda gördüğün çilekli cheese cake yiyenlerde olumlu yanıt almıştım bunu da belirtmek istedim.Muhtemelen pastanelerdeki çok fazla yumurtalı ve labne peynirlidir.

  6. Ellerinize sağlık harika görünüyor.Yapmaya üşeniyorum ama o kadar güzel görünüyor ki elime bir fincan çay aldım,2 dilim kestim ve yediğimi hayal ediyorum.çünkü cheese cake ‘in her türlüsüne bayılırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir