Domates Çanağında Fava

Merhabalar bir önceki yazımda belirttiğim gibi fava sunum örnekleri.Fava salatası bana pek lezzetli gelmiyor yavan olduğunu düşünüyorum,favavayla birlikte nasıl bir şeyler hazırlayabilirim derken evdekilerin katkısıyla böyle sunumlar hazırladım bilmem sizlerin hoşuna gidermi, domatesli fava dolması ,yanında kanepe olarak hazırladım,başka türlü nasıl sunulur diye düşünüyorum mesela enginarı pişirip,enginer yatağında  suna biliriz,kırmızı ve yeşil biberi  dilimleyip veya doldurup servis yapılabilir,portakal kabuğunda servis yapılabilir.Pazı yaprağında suşi gibi hazırlanıp servis edilebilir.

Sizlerde bu seçeneklerin dışında hayal güzünüzü kullanarak da başka sunum yolları bulabilirsiniz.Tarifi yazmama gerek yok zaten belli,içindekiler fava dere otu.Tost ekmeklerini üçgen şeklinde kestim kızarttım,kanepelerin üzerine önce fava sürdüm üzerine labne peynirini,krema gibi yapıp  sürüdüm,çörek otu,toz kırmızı biber,pul biber,sumak serptim,sosla birlikte servis yaptım.Afiyet olsun.

 

Evdekilerin önerisi üzerine kanepeyle birlikte sosa batırıp yenmesinin daha güzel olur dediler ,tahminleri doğru çıktı sosla birlikte daha lezzetlendi,sos olarak acılı ezmeyi kullandım ama burdaki soslada güzel olur tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Bunlarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Fava

Zeytinyağlı enginar

Zeytinyağlı bakla

İç baklalı enginar

“Domates Çanağında Fava” üzerine 8 yorum

  1. Ellerine sağlık canım,çok hoş gözüküyor fava 🙂
    Misafirler için oldukça hoş bir alternatif..
    Mutlu pazarlar diliyorum..
    Muhabbetle..

  2. Evdekiler pek sevmez ama ben çok severim. Özellikle de bol zeytinyağlı. Bu şekilde sunumu çok şık olmuş, ellerinize sağlık olsun.

  3. canım her sunumunda çok güzel sizin ve ev halkının yüreğine sağlık Favayı çok severim ama bir yürlü kıvamını tutturamadığım bir ttarif sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir