Ayva Marmelatı

Merhabalar kitap kampayyasına devam.Ayva marmeladı tarifi.

Merhabalar Mis gibi .com başlattığı, Tuz Biber Dergisinin yazarlarından Ferahın sayfasından aldığım altakı geçen yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Okunmuş ders kiptaplar ve sınav hazırlık kitapları  kampanyası desteğine ben de duyarlı bir blog yazarı olarak katkıda bulunmak istiyorum .Belki daha çok kişilere ulaşıp Başkale okulunun kütüpanesinin dolmasına dileğiyle. Ellerinde okunmuş ders,LYS,YGS kitapları olanlar yukardaki mavi yazıyı tıklayıp adresi öğrenebilirler verilen adrese gönderebilisiniz.

Malzeme listesi:

  • 2 tane iri ayva(750 gr)
  • 1 tane nar suyu
  • 1 tane karanfil
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Tarif:

  • Ayvaları rendeleyin nar suyu ile suyu,ayvanın kabukları,tarçın, karanfili katıp 15 dakika ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim,pişirirken ayvanın çekirdeğini temiz  tülbet veya tüle sarın bağlayın tencereye ilave edin.
  • Kabukları çekirdeği içinden alın,şekeri, ilave edip şeker eriyip göz göz kaynayana kadar bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım.
  • Sıcak sıcak steril edilmiş küçük kavonozlara boşaltın,kapağını sıkıca kapatın.

Afiyet şifa olsun.

Not:Nar suyu katmayıp onun yerine 2  su bardağı su kullanabilirsiniz, ayvalar pişince  şekeri ilave edin biraz kaynatıp soğuyunca kavanozlayın.Nar suyu kullanmamın sebebi ayvayı renklendirip,ekşi tadı almasını sağlamak.Eğer marmelatınızın  iritaneli olmasını istemiyorsanız  ayvaların ortasını çıkardıktan sonra dilimleyin 2 su bardağı suyla haşlayın süzgeçten geçirin,içine şekerini ilave edip  göz göz fokurdayana kadar kaynatın hafif sulu kalmalı ,reçel gibi akışkan olmamalı.Şekerin tadını az bulursanız biraz daha artırabilirsiniz.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Ayva reçeli

Çilek reçeli

Havuç reçeli

Elma kompostosu

“Ayva Marmelatı” üzerine 6 yorum

  1. Fatma hanımcım mutlu haftalar.Marmelatınız harika ellerinize sağ
    lık.Ayrıca duyarlılığınız içinde tebrik ederim.Sevgiler…

  2. Bol tüketiriz ayvalı tarifleri araştırıp bulmamız gerek bayağı işimiz zorlaşacak.Sevgiler evatolyesi.

  3. Ayvalı tarifler başladıysa kış geldi demektir!
    Ellerinize sağlık Fatma Hanım yine çok güzel bir tarif vermişsiniz. Ayvayı çok seven biri olarak, diğer ayvalı tariflerinizi de bekliyorum.
    Sevgiler.

  4. Dergileri araştırmaya şimdiden başladım.Ayvalı tarifleri bulursam hazırlayacağım.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir