Dondurma Sezonunu Açtık: Şirin Külahlarla

 

Merhabalar gününüz aydın olsun. Sezonun ilk dondurması torunumun isteği üzerine annesinin hazırladığı fıstıklı çikolatalı dondurmayla dondurma mevsimini başlattık.Artık kışında dondurma yeniyor ama soğuklarda dondurma yemeyi canımız hiç istemediğinden havaların biraz ısınmasını fırsat bilip,torunumda bu aralar sürekli fıstıklı, çikolatalı dondurma sayıklayınca kızımda hazırladı daha donmasını beklemeden biraz yeyip, neyseki  ertesi gününe kadar  dondurmanın kıvam almasını beklemeye ikna oldu.

Ben dondurma tarifini vermeyeceğim, renkli yazılara tıklayıp daha önce yaptığımız dondurma tariflerine ulaşabilirsiniz. Külahın tarifiyle yazımı tamamlayacağım. Tarifini kızım buradan aldı ama tarifde değişiklik  yaparak hazırladı.Ellerine sağlık kızım,tarif için teşekkür ederim.Çok şirin külahlar olmuş değilmi ben çok beğendim.

Yaz mevsimi geliyor inşallah bol renkli meyveli dondurma tariflerinde buluşuruz. Şimdilik bu kadar,hazırlayacak olanlara kolay gelsin.

 

 

 

Fıstıklı çikolatalı dondurma servise hazır beklemekte.

Malzeme Listesi:

Bu tariften yaklaşık 12 tane külah çıkıyor.

  • 3 yumurta
  • 1/2 fincan toz şeker
  • 1/2 fincan eritilmiş soğutulmuş tereyağı
  • 1 fincan un
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Malazemeyi ölçtüğü süt  fincanı.

 

 

Dondurma külahları servise hazır.

Tarif:

  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım,eritip ılıttığımız tereyağını,unu,vanilini yedirerek ilave edelim,kabartma tozunuda katıp son bir kez çırpalım.
  2. Tost makinesinin üzerine yağlı kağıt serelim, kızdıralım,1 yemek kaşığı hamurdan alarak dökelim,biraz pişirip hamuru ters istikamet yönünde çevirelim(tos makinesinin çizgileri hamurun üzerinde  kare şeklini alacak)biraz daha pişirip, soğumadan hamura bir kasenin içinde şekil verelim, soğumaya bırakalım. Yaklaşık 3 dakika kasede soğutup, hamur terleme yapmadan, kaseden kağıt havlu üzerine alalım.
  3. En az 30 dakika soğuduktan sonra içine dondurma yerleştirip  servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Çilekli dondurma

Kavunlu dondurma

Diyet dondurma yoğurtlu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir