Kabak Böreği

Merhabalar  kabağın mevsimi olmamasına  rağmen  Denizlideyken oğlumun oturduğu evin  bir sokak ötede pazar yeri keşfettim.Her hafta pazara gitme fırsatım oldu,hiç bir şey almasam bile tazecik otların sebzelerin arasında dolanmaya bayıldım, köylü hanımların  bahçelerinden toplayıp getirdiği minicik körpe kabakları görünce dayanamayıp börek tarifini uygulamak için bir kaç tane  aldım.Sebzeleri her zaman mevsiminde küketmeyi seviyor olmama ramen,  otları kabakları görünce taze taze  insanın aklı kalıyor  almadan duramadım,arada bir kerede olsa pişirsekte yinede sebzeleri ne kadar mevsimine  göre  tüketlirsek o kadar kanserden korunmuş oluruz,uzmanlar öyle diyorlar.

Cafefernandonun sitesinde gördüğüm pişirmek için listeme aldığım Veranın kabak böreğini yapmak için tam zamanı ancak bu kadar taze kabaktan hazırlanabilir diye düşünüyorum.Tarifte Vera böreği sadece kabağın için rendeleyerek hazırlamıştı,kabuklarını ayrıca  pişirdi,ben kabuklarırla birlikte rendeleyip pişirdim sonuç harika sebze böreği oldu.Hazırlamasıda çok kolay mücver tadında börek,benim daha önce pişirdiğim ıspanaklı hamursuz kiş tadına  benziyor,pişirirken malzemede biraz değişiklik yaptım,sizler isterseniz orjinal tarifi tıklayıp aynısını uygulayabilirsiniz.Benim gibi denemek isteyenlere buyurun tarif.

Malzeme Listesi:

  • 3 tane kabak
  • 2 dilim ufalanmış  kepekli ekmek
  • 2 yemek kaşığı un(tarifte yoktu)
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 200 gr taze kaşar rendesi
  • 100 gr  tatlı kaymaklı lor(istediğiniz peynir cinside olabilir)
  • 2  yemek kaşığı zeytinyağı(tarifte yoktu)
  • tuz,kekik, pul biber,karabiber
  • yarım demet dere otu

Tarif:

  • Kabakları rendeleyip suyunu iyice sıktım,taze kaşar rendesi hariç bütün malzemeleri   karıştırarak harmanladım.
  • Yağlayıp bolca unladığım küçük yuvarlak borcama döşedim,önceden ısıttığım 200° C  fırında kızarana kadar yaklaşık  35 dakika pişirdim,fırından çıkarıp rendelediğim kaşarı üzerine serpip tekrar fırına verdim,5 dakika fırında tutup sıcak  olarak  servis yaptım, bu kadar kolay.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Ispanaklı kiş

Patlıcanlı kiş

Patates piza

“Kabak Böreği” üzerine 10 yorum

  1. Ben de sebzeleri mevsiminde tüketme taraftarıyım. Tabii arada kaçamaklar olmuyor değil:) Bu tarife benzer bir tarifi yazın yapıyorum.Ayrıca ben taze soğan da ekliyorum. Çok sevdiğimiz bir lezzet. Erimiş kaşarla nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

  2. Fatma hanımcım hayırlı cumalar.Börek enfes hem çok leziz hem sağlıklı ellerinize sağlık sımsıcak sevgiler.

  3. Sana da hayırlı cumalar Derya hanımcığım.Sevgiler.

    Teşekkür ederim Semiha,ayrıca taze soğan iyi fikir benim de aklıma geldi taze soğan koymak ev de yoktu markete de gitmeye üşendim.Bir daha ki sefere inşallah doğrarım.

  4. Hoşgeldiniz Fatma Hanım.
    Pazar yerleri böyle insanı baştan çıkarır:)) Ama fırında çok sağlıklı ve nefis bir tarif olmuş, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

  5. Pazara gidince sebzeler ve salatalık malzemeler insanı cezbediyor neyi alacağımızı şaşırıyoruz biz hanımlar böyleyiz ne yapalım:))) ellerine sağlık afiyet olsun

  6. selam Fatma hanım
    elinize kolunuza sağlık bende denemek üzere hemen aldım bir kabak sever olarak tarifin çok lezzetli olacağını düşünüyorum paylaştığın için teşekkürler
    sevgiler

  7. Ben umduğumdan daha lezzetli buldum, umarım sizde beğenirsiniz Aynur hanım sitenizi ziyaret edip yorum bırakmak istedim ama bir türlü beceremedim neden kaynaklanıyor anlamadım.Her yazdığım yorumları url hata oluşturdu şeklinde kırmızı yazı çıkıyor,simitinizi beğendim nefis görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir