Başemel Soslu Ispanaklı Ekmek(Pizzacık)

Merhabalar beşamel soslu ekmek pizzayı televizyondan izledim.Yemekteyiz proğramında sunucu Elif hazırladı,yapımı kolayan bir o kadar lezzetli ıspanaklı beşamel soslu ,mantarlı tost ekmeğinden hazırlanan  ekmek pizzacıklar.Başka bir yazımda inşallah hamurunu kendim hazırlar tarifi yazarım,başka yarışmacıda nefis mantarlı,ıspanaklı,besamel  soslu volovan hazırladı ben çok beğendim,yine fırsat bulursam pişirip   onuda  sizlerle paylaşacağım .Benim  gibi kolaya kaçmak istiyorsanız bu tarif tam size göre tadı çok lezzetli biz çok beğendik.Kahvaltıya kızıma giderken götürdüm,misafir gelen dünürümde begendi.

Malzeme Listesi:

  • 7 tane yuvarlak tost ekmeği
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar

İç Malzemesi:

  • 400 gr  ıspanak
  • 400 gr mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • tuz,karabiber,pul biber

Beşamel Sos Malzemesi:

  • 3 yemek kaşığı un(tam buğday unu kullandım)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt(200 ml lik bardak)
  • biraz tuz,taze çekilmiş karabiber

Tarif:

  • Tencereme yağı koydum,soğanı sarımsağı içine doğradım 2 saniye kavurdum.
  • Yıkayıp süzdürdüğüm ıspanakları için ekledim harlı ateşte ıspanakları  2  saniye kavurdum,kuraladığım mantarları halka şeklinde doğrayıp, ilave ettim, mantarlar suyunu hafif çekene kadar harlı ateşte kavurdum,baharatını tuzunu atıp ocağımı kapattım.
  • Tavayıı kızdırıp yağları ilave ettim,ununu ekleyip 2 saniye un kokusu gidene kadar kavurdum,sütünü katıp,karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim,tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edip ocağı söndürdüm,pişirdiğim sosu ıspanağa ilave edip karıştırdım.
  • Ekmekleri ikiye bölüp üste gelen kıssımlarını ters çevirip su bardağıyla kestim,tepsiye dizip,hazırladığım sosla ortalarını doldurdum,üzerine kaşar rendesi serpip. önceden kızdırdığım fırında kızarana kadar pişirdim.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Ev yapımı pizza

Top pizza

Mantarlı pizza

“Başemel Soslu Ispanaklı Ekmek(Pizzacık)” üzerine 15 yorum

  1. Elinize sağlıkş Tost ekmeğine harika çözüm . kalın oldugu için ben pek sevmiyorum. Ama böyle hamur kısmı azalmış oluyor içide dolu olunca tadı harikadır eminim. Sevgilerle…

  2. Beşamel sosu seviyorsanız tadını az çok tahmin edebilirsiniz,ekmeğin içinde ıspanakla beşamel sosun buluşması.

  3. Fatma hanımcım süper bir fikir gerçekten ellerinize sağlık tabağı alıp kaçıyorum izninizle sevgiler.

  4. Ben de o proğramı izlemiştim gelinimizin anneside kahvaltıda ordasına yumurtayı bütün olarak kırıp fırınlıyor üzerine baharat ve kaşar rendesi oda güzel oluyor sizinkide çok hoş görünüyor afiyet olsun:)))

  5. harika görünüyor.bardakla kestiğimiz kısmı kullan mıyoruz değil mi.mantarlı,ıspanaklı,besamel soslu volovanında tarifini bekliyoruz lütfen.
    not.yorumlara keşke e posta yolu ile abone olabilsek….

  6. Oya.Bardakla kestiğim kısmı kullanılmıyor, ben robotta çekip köftelerde kullanmak için dondurucuya koydum.Mail soruna gelince onu blogun düzenleme işleriyle kızım ilgileniyor,eğer yapılabiliyorsa neden olmasın.

    Evatolyesi.Yumurta kırıp fırına vermek de güzel bir fikir,birdaki seferede öyle denerim inşallah.

  7. Derya hanımcığım blogunuza ulaşılamıyor sorun nezaman çözülecek bir fikriniz varmı,geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda düzelir.Sevgiler.

  8. Elinize sağlık Fatma Hanım. Kahvaltı ve beş çayları için çok pratik ve lezzetli bir tarif olmuş. Ayrıca sunumu da çok şık görünüyor.
    Sevgiler:))

  9. ben mantarsız olarak bugün yaptım ve çok beğendik tşk ederim…çok güzel göründüğü gibi lezzetide güzel

  10. harika bir tarif paylaşmışsınız. tebrik ederim…ben sizin tarifinizi denedim…muhteşem bir lezzet…

  11. selam Fatma hanımcığım nasılsınız?
    bende görüntüyü çok beğendim eminim lezzeti de nefistir elinize sağlık
    benzeri şeyler yapıyorum ancak ıspanaklı olarak hiç yapmamıştım denemek istiyorum inşaallah arkadaşlardan birinin söylediği gibi yumurtalı bende yaparım bazen ve hakikaten kahvaltı için güzel bir alternatif oluyor üstelik de şık oluyor
    afiyetle kalın

  12. Sizede günaydın Aynur hanım teşekkür ederim güzel dilekleriniz için,besamel sosu seviyorsanız sevebileceğiniz lezette tavsiye edrim.

    Teşekkür ederim Polat seninde ellerine sağlık.

  13. Tavsiye ederim Zeynep hem lrzzetli hem pratik.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir