Koruk Sosu Ve Suyu

Merhabalar bir önceki yazımda yazdığım gibi hafta sonu seyyahatimden getirdiğim ekşi üzümlerin suyunu sıkıp goruk suyunu hazırladım.Tadı limon ekşisi tadında yemeklere, salatalarda güzel gideceği kesin.Tarifini Aslı Hanımın sitesinden aldım buradan ulaşabilirsiniz.Goruk suyunun faydalaını nerelerden kullanılacağını sitesinden öğrenebilirsiniz.Damadım ve kızım daha önceyedikleri için tadını biliyorlarmış,kızımın kayınvalidesi de kendi evde hazırlıyormuş, bir ben haberdar değilmişin,öğrenmenin yaşı yoktur derler çok doğru bir söz  söylemiş atalarımız.Sosu hazırlarken tarifteki goruk suyundan biraz fazla kullandım,sosun salataya kattığı lezzet hoşuma gitti, sözü uzatmadan buyurun tarif.

Malzeme Listesi:

  • 1 su bardağı goruk suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak
  • biraz taze çekilmiş karabiber
  • biraz tuz (kullanmadım)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi(tarifte yoktu isterseniz kullanın)

Tarif:

  • Üzümleri  meyve suyu sıkacagıyla suyunu çıkardım,süzüp kavanoza koydum, üzerine sarımsak ve taze çekilmiş karabiber ekleyip iyice çalkaldım.
  • Salata ve yemeklerde kullanmak üzere buz dolabına kaldırdım.Buz dolabında bir sene bozulmadan saklanıyormuş,salatada kullandım limon kullanmama gerek kalmadı lezzeti güzel.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Nar ekşili bulgurlu pazı sarması

Akşam yemeği sofrası

Nar ekşili zeytinyağlı pırasa dolması

Ev yapımı limonata

Ev yapımı doğal vişne suyu

“Koruk Sosu Ve Suyu” üzerine 2 yorum

  1. Ben de beğenecek misiniz diye merak ediyordum… Beğendiğinize sevindim. Gerçekten lezzetli oluyor değil mi? Bir de bamya pişirirken deneyin bakın ne kadar lezzetli olacak… Ben de aslında salatada kullanırken biraz taze lezzet olsun diye limon suyu ekliyorum. Ama çok ekşi gelir herkes sevmez diye yazamadım. Sirke de iyi fikir…
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

  2. Teşekkürler Aslı Hanım en kısa zamanda fırsat bulup hazırlarsam bamyadada deneyeceğim. Saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir