Fırında Patates Kızartması

Fırında Patates Kızartması

Merhabalar 23 nisan tatilini fırsat bilerek gittigimiz manevi annemin gelininin yaptığı bu fırında patates çok hoşuma gitti bende sizlerle paylaşmak istedim.Benim gibi kızartma sevmeyenlerinde mutlaka hoşuna gidecektir .Hem pratik hemde yapması kolay ve lezzetli bir tarif daha önce kremalı fırında patatesin tarifinide yine ondan almıştım ve halan severek yapıyorum.Bu tarif kremasız sadece yağ ve baharatla pişiriliyor.Burdan tarifi veren Ayşin kardeşimizede teşekkür ediyorum bu tarifide severek pişireceğim.Akşam olduğu için resmim güzel çıkmadı ama patateslerin en azındam pişme görüntüsü belli oluyor.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo patates
  • 1 çay kaşığı kimyon,karabiber,pul biber ve yeterince tuz
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytnyağı

Tarif:

Patatesleri soyup yıkayıp halka, halka doğruyorsunuz.Kabın içinde  baharatları tuzu ve yağı koyup harmanlıyoruz.Pişirme tepsisine yağlı kağıt serin,balık sırtı gibi aralıklı dizin.Önceden ısıttığımız 200°C fırında patatesler kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Bu yazılarda ilginizi çekiyorsa tıklayınız.

Patates pizza

Beşamel soslu patatesli graten.

Beşamel soslu ıspanak

Fırında patates kızartması

“Fırında Patates Kızartması” üzerine 11 yorum

  1. ben bugun denedim.Ayrica baharatlara kekik de ekledim ve gayet guzel oldu. Tesekkurler paylasim icin.

  2. merhaba.bugün tarifinizi denedim.ve gerçekten güzel bir tat oldu ve hafif oldu.teşekkürler.

  3. Elinize sağlık Ebru Hanım memnun kaldığınıza sevindim. Fırında patatesi bende severek hazırlarım evdekilerde severek yerler. Dediğiniz gibi hem hafif hemde kızartma kokusu yok fırındada mis gibi oluyor dahada sağlıklı. Kızartmaya karşı değilim arada sırada ben hazırlarım ama fırında pişirmeyi daha çok seviyorum ve tercih ediyorum.Afiyet olsun.

  4. valla değişik ve süper bir görünümmm
    hemen yapacağım vede çok pratiik tam benlik tembel işi

  5. tarifinizi bugün severek deneyeceğim.Eşime yapacağım şimdiden teşekkür ederim..

  6. merhaba bende bugün deneyeceğim .çocuklarım kızartmayı çok seviyor ama fazla yapamıyordum zararlı olduğundan ….ama şimdi rahatça yidirebelirim onlara teşekkürler.

  7. meraba ben selin arkadaşımla bu tarifi görür görmez hazırladık. çok da lezzetl oldu. akşama diğer ev arkadaşımıza da yapmayı düşünüyoruz. TEŞEKKÜRLER…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir