Ev Yapımı Pizza

Evde pizza yapmak isteyenler için kolay bir tarif. Hamurunu kendim hazırladım. Hamurla uğraşmak istemiyorum derseniz fırından 1 tane ekmek hamuru alıp, içine tarifteki gibi yağ katıp, malzemeyi hazırlayabilirsiniz. Ben harcını sosisli ve sucuklu kullandım. Arzu ettiğiniz malzemeyle de olur. Mesela mantarlı, soğanlı, beyaz peynirli gibi istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiz.

Malzeme Listesi:

hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya (kuru maya da olur)
  • yeterince tuz(yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
  • 50 gr tereyağı
  • aldığı kadar un

harç malzemesi

  • 5 tane sosis
  • 100 gr sucuk
  • 250 gr taze kaşar
  • 3 tane sivri biber
  • 2 tane domates
  • arzuya göre karabiber, pul biber
  • bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 7 tane çekirdeksiz yeşil zeytin

Tarif:

Önce bir kaba biraz un koyup ortasına çukur açalım, mayayı, şekeri koyup ılık suyu ekleyerek çukurda mayayı eritelim ve kabartalım. Ardından hamur için grekli malzemenin tümünü katıp yoğuralım, kulak memesi kıvamında hamur hazırlayalım. Hamuru bir saat sararak bekletelim. Bekleyen hamuru yağladığımız bir tepsiye el yardımıyla yufka gibi yayalım, kenarlarına elimizle bastırarak pizza şekli verelim. Bu hamuru ikiye bölerek iki pişirimde ya da büyük bir tepsiye yapıp tek seferde kullanabilirsiniz. Tek seferde hamuru biraz kalın oluyor. İnce olmasını istiyorsanız tepsiyi biraz daha küçük tutup, hamuru ikiye bölmenizi öneririm. Hamurun diğer yarısını buzluğa koyup daha sonra kullanabilisiniz. Ayrı kaba domateslerin kabuklarını soyalım, küp şeklinde doğrayalım. Domatesin suyunu süzdürüp kaba koyalım. Biberleri halka şeklinde doğrayıp domatese katalım. Sosisi, sucuğu halka halka doğrayıp malzemeye katalım, baharatını ekleyelim. Kaşarı rendeleyip üçe bölelim, birazını harca katalım, birazını tepsiye hazırladığımız hamurun üstüne serpelim, diğer kısmı da pizzamızı hazırladıktan sonra en üste serpmek için kenara koyalım. Hazırladığımız iç malzemeyi iyice karışması için harmanlayalım, hamurun üstüne orantılı yayalım. Ayırdığımız kaşarı en üste serpelim. 200°C ısıttığımız fırında, hamur pembeleşip kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Not: Tepsiyi katı yağla yağlayalım, sıvı yağla yağlarsak hamurun yayılmasını engelliyor. Katı yağla yağlarsak daha kolay yayılıyor. Bu iş için de ben yine tereyağı kullandım.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Top pizza

Mantarlı pizza

“Ev Yapımı Pizza” üzerine 58 yorum

  1. bilgisayarı bi aştım pizza bugün misafirlerim geliyor bunu yapacağım teşekkürler

  2. Mehtap Hanım eminim senin elinden de lezzetli olacaktır şimdiden ellerine sağlık bu tarifi uzun zamandır yapıyorum severek yiyoruz sizinde beğeneceyinizi umarım. Afiyet olsun.

  3. bugün bu pizzayı yapmaya karar verdim.çok güzel görünüyo umarım güzel olur :]

  4. zeynep umarım güzel olur sonucu pişirdikten sonrasiteye yazarsan sevinirim.şimdiden kolay gelsin.

  5. ya bide bazı sitede farklı malzeme bazı sitede farklı hangisine inancaz

  6. Murat bey mayanızın tarihi geçmiş olabilir.Kontrol ettinizmi .Yada ılık malzemeyle mayayı karıştırıp birazbekletmeniz gerekiyor acaba uyguladınızmı bilemiyorum.Benim yaptıklarım kabarmayan hiç olmadı dikkatlice tarifi okuyarak tekrar gözden geçirin yaptıklarınızı.Kolay gelsin.

  7. Murat bey hangisitedeki kolayınıza geliyorsa onu uygulayın.Ölçü olarak az veya çok malzeme farketmez sedece yapılışları doğru uygulamak önemli.Pizzanın gerekli önemli ana malzemesi maya un katılan ek yağlar.Mayayı ılık sıvı malzemesiyle yoğurmadan önce biraz bekletmek kabartmak.Sonra diyer malzemeleriyle un, yağ gibi yoğurmak vede hazırladığımız hamuru sitelerdeki verilen süre kadar bekletmek önemli.İnşalah biraz açıklayabilmişimdir.Şimdiden kolay gelsin.Sitelerdeki öiçüler herkesin pizza sayısına veya sayısı kadardır.Kimisi küçük pizza pişirmiştir ona göre yazmıştır malzemeyi.Kimisi benim yaptığım gibi büyük yapmıştır ona göre malzeme vermiştir.Benim malzemem büyük fırın tepsisine göredir.O malzemeyi ister bir seferde kullanın.İsterseniz yarısını kulllanı yarısını buzluğa atın başka bir zamanda kullanın.

  8. ben hamuruyla uğraşmamak için fırından ekmek hamuru aldım onun içine bişey koymam gerekiyormu?

  9. Merve hanım 50gr tereyağı katarsanız hamurunuz daha yumuşak ve kıtır olur tahminim 50 gr tereyağı 2 yemek kaşığı tereyağı gelir.Şimdiden kolay gelsin sonucu bildirirseniz memnun olurum.

  10. tarif için tesekkürler bugün bende yapacağım inşallah güzel olur bayadır yemedim

  11. Merhabalar birsen Çok lezzetli oluyor hazırlamasıda kolay.Şimdiden kolay gelsin ellerine sağlık neticeyi bildiriren sevinirim.

  12. Ellerinize sağlık pratik ve çok güzel gözüktüğü gibi lezzetide harika oldu teşekkürler…

  13. Seninde ellerine sağlık filiz.Afiyet olsun yine yeni tariflerde ziyaretini beklerim.

  14. ben yaptımmm harika oldu .. şimdi gene yapıcamm … böyle bi site açtıgınız için teşekkür ederim 🙂

  15. Ellerine sağlık nur, hepinize afiyet olsun.Ayrıca güzel yorumun için teşekkür ederim.

  16. bu trif gerçekten çok kolay ve güzele benziyor ,pizza için geç bir saat oldu ama sabah mutlaka deneyeceğim.

  17. yarın arkadaşlarım gelecek deneyeceğim umarım güzel olur güzel görünüyo ben fırından alınan hamurula beğenmiyorum bu tarife göre yapacam ….

  18. Kolay gelsin Ayşe eminim begeneceksin,tarifi aynen uygulama çalış.Şimdiden afiyet olsun.

  19. şuanda fırında pişiyo.oğlum için yaptım.merakla bekliyoruz tarifinizin sonucunu.umarım tadıda tarifiniz kadar leziz olur.

  20. Ellerine sağlık Müjde umarım bizler kadar sizde seversiniz,oğluşunada afiyet olsun yiyince her zaman senden pizza isteyecek emin olabilirsin.

  21. hamurun altı cok sert oldu.bi yerde hata yaptım galiba.ama nerde bilmiyorum.pişirmeyle alakalı olabilirmi.fırında ne kadar tutmalıyım.sevgilerimle…

  22. Müjde fırınının alt ayarı çok kızıyor olabilir,nasıl bir fırın kullandığını belirtmemişsin.fırını ayarını 200 C değilde 180 C getir ama fırınını önceden mutlaka kızdır,sanırım pişmesi için 15 dakika yeterli olur,pişmesi için hamurun kabuk tutması yeterli,hamurun kızarmasını bekleme eğer pişmemiş gibi geliyorsa fırının ayarını kapat fırının sıcağında 5 dakika daha beklet.Sorun anlatıklarından bana fırının ayarında gibi geldi,umarım bir dakina daha iyi sonuç alırsın.Kolay gelsin.

  23. ben daha 14 yaşındayım annem çalışıo ve eve saat 7 gelio yorgun oluyor bende ertesi gün sınavım yoksa yemek yapıyorum ve annem çook mutlu oluyo ben yemek yaparken hep sizin sitenizden bakıyorum ben mutfakta zaman geçirmeyi çook seviyorum laptop’umu mutfama alıyorum şarkı ve sizin sitenizi açıyourm ve akşama annemi mutlu ediyorum hee bu arada sizide seviyorm “YEMEK YAPMAK GÜZEL ŞEYDİR”

  24. Seni tebrik edrim Gamze mutfak merakın beni sevindirdi.Ayrıca anneni mutlu etme çabasıda olman takdir edilir bir davranış,senin yaşındayken ben yumurta kırmayı bile beceremiyordum,ellerine sağlık güzel samimi yorumun için ayrıca teşekkür ederim.

  25. Ben size bir soru daha sormak istiorum ben pizzanın yanına ne tür bir tatlı yapabilirim ve madem benim yaşımdayken pek birşey yapamıyormuşsunuz kendinizi nasıl geliştirdiniz?

  26. Merhaba Gamze pizzanın yanına sütlü tatlılar olabilir pişirmesi daha kolay bül bül konagı tatlısı var onu çilekle hazırlaya bilirsin çilekler yeni yeni çıkmaya başladı,kek de olur,yine turta da hazırlaya bilirsin ama turta uğraştırıcı biraz senin kolay yapabileceğin kek ve sütlü tatlı.İkinci soruna gelince ben mutfakla evlendikten sonra tanıştım,öğrenmeye gelince hala bir çok şeyi bilmediğin farkındayım,ilk zamanlar etrafımdakileri neler yaptıklarını gözlemleryerk bilmediklerimi bilen birilerine sorarak ögrendim,öğrenmenin sonu yok,çoğu zamanda dene yanılma yöntemiyle pişirdikçe hazırladıkça öğrendim mutfağı sevdim.Senin imkanların daha çok bir çok siteler var bilmedikleri öğrenmek için görsel olarak veya yazılı olarak araştırıp her şeyi öğrenmek mümkün.Sana kolaylıklar diliyorum şimdiden ellerine sağlık.

  27. Denemeden bilemezsin Yağmur muhakak memnun kalacaksın pişirirsen.

  28. Bende hamuru yoğurdum,malzemelerini hazirliyorum şimdi.Fotografi bile insanin canini cektiriyor.Umarim güzel olurda eşimle ağiz tadiyle yeriz.Tarif için tesekkürlerr!

  29. Ellerine sağlık Tansu umarım memnun kalırsın.Eşine sana afiyet olsun.

  30. çok güzel olduu..ayrica da çokta pratik bir tarif..pizza seven herkes denemelii..tekrar çookk teşekkür ederim fatma hanimm…:-)

  31. Tekrar afiyet olsun Tansu hanım ,memnun olup tekrar yorum bıraktığınız için ben teşekkür ederim..

  32. başka tarifleriniz varmı varsa nasıl bulabilirm ve size nasıl kolay ulaşabilirim siteye girince çk tarif vr bulmak sr oluyr cvp verirsenz sevnirim

  33. Cemile ne arıyorsan arama kutusuna yazıp arıyorsun,arama kutusu reklamların altında destek yazan resim var onun altında mutfak penceresinde ara diye yazı var,okutunun içini tıklayıp arayacağın şeyi yazıyorsun.Yada aradığın neyse onu tıklıyorsun mesela zetinyağlı bir yemek arayacaksın katağori bölümüne bakıp zetinyağlılar tıklıyorsun zeytin yağlı yemekler çıkıyor,salatalar katağorisini tıklarsan salatalar çıkıyor.Aslında çok basit ama nasıl bulamadın anlamadım.Mail yoluyla ulaşabilirsin mail adresim fatmakadayif@gmail.com

  34. tereyağı koymasak ta sıvı yağ koysak ve ölçüsü ne olmalı
    tskler….

  35. Merhaba Deniz unun ölçüsümü yağın ölüçüsü belirtmemişin ama yağ olsa gerek 3 yemek kaşığı sıvı yağ, teryağın ölçüsü kadar gelir her halde.Şimdiden kolay gelsin ellerine sağlık.Hayırlı seneler.

  36. tüm malzemeleri aldım şimdi yapmaya başlicam kendime söz verdim güzel olırsa bi pizza salonu açacağım 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir