Bismillahirrahmanirrahim.
Paylaşmak peygamberimiz (SAV) efendimizin sünnetidir.
Sizlerinde yapabilmesi için, sevdiğimiz güzellikleri paylaşırkan göz hakkını unutmamak gerekir.Göz hakkını helal ediniz lütfen.
Bu nimetleri bize veren Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun.
Sevdiklerinizle beraber sağlıklı,huzurlu,hayırlı hafta olsun hepinize.
Greçka kara buğday pilavı tarifi.
Bahar temizliği kızımın grip oluşu,sonradan torunumun grip olması vesaire derken,blogumu güncellemeyeli on gün olmuş.
Hamdolsun Rabbime sefasıda güzel cefasıda,şimdi çok şükür ikiside iyiler.
Kara buğday son zamanlada sözü edilir oldu,çölyak hastaları için patenti alınarak artık
Türkiyedede U.T.A.Endistürisi tarafından Konya yöresinde deneme üretimi başlatılmış.Denemelerde verim,üretim adaptasyon konusunda olumlu sonuçlar alınmış
Bir kaç sene içinde Ülkemizdede üretimi çoğalacağı belirtilmektedir.Bu bilgileri U.T.A.E sayfasından edindim.
Marketlerde genelde Ukranya bölgesinin buğdayı satılıyor,kızımda marketten almış.İlk önce pilavını pişirdi,daha sonralarıda robotta çekip un haline getirmeyi düşünüyorum,kurabiye ve keklerde kullanacağım,pişirdiğim zaman paylaşırım inşAllah.
Mügenciğim ellerine sağlık,hafif toprakımsı kokusu,çiğ olarak çerez gibi ağızda kırılan yapısı var,biz beğendik umarım sizlerde dener beğenirsiniz.
Gelelim Greçka buğdayının faydalarına.
İnternetten araştırdığım sayfalarda bu bilgileri edindim.
Karabuğday (Greçka) sayısız fayda var. Sağlıklı beslenmek için iyi bir seçim… Karabuğday, isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Gramineae (Buğdaygiller) familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Polygonaceae (Kuzukulağıgiller) familyasına dahildir.
Karabuğday’da Gluten madesi bulunmaz: Gluten, Çölyak (Celiac) hastalarının kesinlikle kaçınması gereken bir besin maddesidir.
Karabuğday guluten hastaları için un yerine kullanabileceği,yağ oranı çok düşük besin kaynağıdır.
Uzmanların belirtiğine göre karabuğday insan vücudunda istenmeyen kolesterolün azaltılmasında etkilidir: İnsan vücudu Karabuğdayda bulunan proteinin yüzde 74’ünü kullanabilir. Diğer bazı gıdalarda yüksek proteine sahiptir ancak çoğu yüksek oranda yağ ihtiva eder. Oysa karabuğday hemen hemen yağsızdır.
Kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu bir bitkidir: Özellikle Karabuğday gibi tam tanelerde çok bulunan ve fitokimyasalların bir tipi olan bitki lignanları bağırsaklardaki flora tarafından enterolakton’a çevrilir. Bu bileşiğin göğüs kanseri ve hormona dayalı kanser tiplerine ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu anlaşılmıştır.
Bizim Ülkemizdede seneler önce yetiştirlen ,bir kaç gönüllüler tarafından organik olarak üretilmesi sağlanan karabuğdaya eş değerde kavılca,siyez bugdayının yazısını okumanızı öneririm.
Anadoluda yetişen doğal genetiği bozulmamış, en eski buğday türleri hakkında siyezi,kavılca gibi faydalı bilgiler var ağaçlar.net.com
Malzeme Listesi:
- 1 su bardağı karabuğday
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 tane kapya biber
- 1 tane kuru soğan
- 2,3 diş sarımsak
- tuz,karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzeri İçin:
- dere otu,nane
- yarım limon suyu
Tarif
- Soğanı,sarımsağı küp doğrayın rengi dönene kadar kavurun
- Biberi doğrayan ilave edin,bir iki saniye daha kavurun
- Iki domatesin kabuğunu soyun küp şeklinde doğrayın, salçayla birlikte kavurun,domates suyunu çekince,yıkanmış buğdayı ekleyin,sıcak suyu dökün,limon suyunu ilave edin.
- Kapağını Kapatın,kaynayınca ocağı kısın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,servis ederken dere otu nane serpin.
Afiyet şifa olsun.
Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.
Elinize Saglık mukkemmel gorünüyor.
Teşekkür edrim canım.lezzettramvayi.com