Kolay Kurabiye(Şeker Kurabiyesi)

Kolay Kurabiye

Merhabalar hafta sonu ameliyat olan  küçük ablamı ziyarete gittim  bu kurabiyeleri geçmiş olsuna gelen komşusu Zihniye hanım pişirip  getirdi,gelen misafirlerin ve bizlerin çok hoşuna gitti,aldığım yoğun istek üzerine ,bu kurabiyeleri sitede görmek istiyoruz tarifi oradan alırız dedikleri için banada pişirip  yazmak  düştü.Tadı acı badem kurabiyesini andırıyor.Zihniye hanım içine yağ  olarak besel kullanmıştı,bizim eve  zeytinyağı ve teryağdan başka yağ sokmadığımız için,  tereyağı kullanmayı tercih ettim.İtiraf etmeliyimki teryağlı olan besel kadar kıyır kıyır olmadı ama tadı çok lezzetli oldu.Sizler pişirirken besel yağı kullana bilirsiniz benden  söylemesi tercih sizlerin.Tarifi alıp ne kurabiyesi diye sorduğumuzda çok kolay yapılan kurabiye dedi,ismini ben şeker  kurabiyesi olarak uygun gördüm,içinde şeker ve de şekere bulandığı   için şeker kurabiyesi dedim isim annesi benim.Zihniye hanıma tarif için  buradan teşekkür ediyorum .

Şeker Kurabiyesi

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Portakallı kurabiye

Pudingli kurabiye

Un kurabiyesi

Cevizli top kurabiyesi

Sandaviç kurabiye

Hamur Malzemesi:

  • 125 gr besel,tereyağı kullandım(oda sıcaklığında)
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu,beyaz un kullanırsanız elimizle 1,2 serpme daha alabilir( 200 ml bardak)
  • 2 yumurta sarısı(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker(200 ml bardak)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

  • 2 yumurta beyazı
  • toz şeker

Tarif:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını,yumurta,yoğurt katarak iyice karıştırdım,kabartma tozunu ve yavaş yavaş ununu ilave ederek kulak memesi kıvamında,ele yapışmayan hamur hazırladım.
  • Hamurdan küçük erik büyüklüğünde parçalar alarak yuvarladım,hafif  bastırarak,çırptığım yumurtanın beyazına bulayıp,yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.
  • Üzerine toz şeker serptim,önceden ısıttığım 170° C fırında yaklaşık 8,10 dakika  hafif pembeleşinceye kadar pişirdim.Afiyet olsun.

“Kolay Kurabiye(Şeker Kurabiyesi)” üzerine 9 yorum

  1. Ablacım mutlu haftalar ablana geçmiş olsun Rabbim şifalar versin
    kurabiyeler harika ellerine sağlık öpüyorum.

  2. ellerine sağlık ablacığım çok güzel görünüyorlar tadıda o günkü gibiyse mükemmeldir,herkese tavsiye ederim.

  3. Teşekkür ederim evatolyesi,tavsiye edrim basit ama lezzetli kurabiyeler.Besel kullanıyorsanız daha çok beğeneceksiniz.Sevgiler.

    Teşekür ederim kardeşim pişirirsen anlayacaksın.Öpüyorum seni.

  4. Çok geçmiş olsun Fatma Hanım, umarım artık daha iyidir.
    Kurabiyenin görüntüsü de acı badem kurabiyesine benzemiş, üstündeki şekerle de çıtır çıtır olmuşlardır, ellerinize sağlık.

  5. Teşekkür edrim Aslı hanımcığım.Çok şükür ablam iyi ameliyatı güzel geçti hamdolsun sevgiler muhabbetler.

  6. yapılan bu kurabiyeler yumuşak oluyormu yoksa sert mi kalıyor ilk defa yapıcam ve oyüzden soruyorum görünüm süper ama tadıda eminimki görünüm gibidir de işte yumuşak mı degilmi onda biraz şüpeliyim fatma hanım aydınlatırsanız sevinirim

  7. Merhaba Sibel hanım kurabiyeler ağızda dağılan kıyır kıyır tadında yumuşak değil ama çok sertte olmuyor,billahsa sıcakken çok daha lezzetli,bir gün sonra biraz yumuşuyor pişirirseniz göreceksiniz.Şimdiden kolay gelsin elelrinize sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir