Taflan(Karayemiş) Kavurması

Kiraz Kavurması

Merhabalar taflan kavurması Göreleye ait yöresel yemek.Bizim oralardan yazın kirazi,taflan(bazı yörelerde kara yemiş de derler) salamura yapar gibi hazırlarlar kışında çıkartıp kavururlar. Küçük ablam büyük ablamı ziyarete mememlekete giti gelirken bana oralardan kara yemiş salamura getirdi hemen hazırlayıp siteye yazdım.Belki çoğu kişinin bilmediği bir lezzet bizler severek yiyoruz.Yöresel yemek olduğu için site yazma ihtiyacı duydum.Ablamada kendi eliyle bahçesinden toplayıp tuzladığı bana yolladığı tuzlama için teşekkür ediyorum tereyağı,fındık ve karalahana için de teşekkür ederim herkese selamlar. Damadaım taflan kavurmasını benim damak tadıma göredeğil dedi pek beyenmedi ama ben severek yedim.Aslında sade soğanla kavururlar ben taze kaşar ,kekik pulbiberle tatlandırdım dahada lezetli oldu.İsteyen sade soğanlada yapabilir.Yanındada mısır ekmeği birde çay ne güzel gider.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo  taflan tuzlusu
  • 4 tane kuru soğan
  • 2 tane taze sarımsak(ben ekledim)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber(ben ekledim)
  • 1 avuç taze kaşar(ben ekledim)
  • 1 avuç teze kekik(ben ekledim)
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı

tuz atmıyoruz çünkü salamuranı tuzu yeterli oluyor

Tarif:

Salamuranın çekirdeklerini çıkartıp akşamdan suya koyuyoruz.Suyunu devamlı değiştirip tuzunun çıkmasını sağlıyoruz.Bu işlem önemli yeterince suyunu değiştirmessek kavurmamız tuzdan yenmez.Tuzu çıkan kirazların süzüp kenara koyuyoruz.Soğanları ayıklayıp halka ,halka doğruyoruz.Sarımsağıda ayıklayıp küçük ,küçük doğruyoruz.Tencereye yağı koyup soğanlar, sarımsağı diriliği gidene kadar kavuruyoruz.Kirazları, pul biberi katıp kavuruyoruz.Servis Tabağına alıp.Üzerine taze rendelenmiş kaşar serpiyoruz.Taze kekiğide doğrarıp servis yapıyoruz.Afiyet olsun

“Taflan(Karayemiş) Kavurması” üzerine 3 yorum

  1. fatoş çok güzel tadını bildiyim için eline sağlık görünüm güzel

  2. Nihayet buldum tarifi. Ben koca yemişleri normal turşu gibi kurdum. Şimdi olmuş olmaları gerek. İlk önce Giresun’lu bir bayanın tarifini pırasayla yapacağım, sonra sizinkini deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir