Kamkat Kumkuat Reçeli

Bismillahirrahmanirrahim.

Paylaşmak peygamberimiz (SAV) efendimizin sünnetidir.

Sizlerinde yapabilmesi için, sevdiğimiz güzellikleri paylaşırkan göz hakkını unutmamak gerekir.Göz hakkını helal ediniz lütfen.

Bu nimetleri bize veren Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.

Sevdiklerinizle beraber sağlıklı hayırlı huzurlu mutlu bir gün diliyorum, tüm sayfa dostlarıma ziyaretçilerime.

Kumkuat (kamkat) reçeli tarifi.

Kumkuat kamkat marmelatı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Apartmanımızın bahçesinden topladığım kumkat kamkat meyvelerinden reçel yaptım,meyvenin kokusu aroması o kadar güzelki koklamaya doyulmuyor.

Kumkuat vede kamkat’da deniyor.Ağacı turunç giller familyasından geliryor.Kumkuat anlamı Çin’ce sarı altın demekmiş, meyvesinin faydaları saymakla bitmez,ağacını fidan yetiştiricileri süs mandalinası diyede satıyorlar.

Başlıca faydalarını kısaca buraya aktarayım.

Meyvesi yüksek miktarda C, B1,B2,B3 vitaminleri,minerallar içeriyor,antioksidan ,kanserden koruyucu,şekeri dengeliyici,bağışıklık güçlendirici,kötü huylu kolestirolü düşürücü özelliğine sahip.

Meyvesinden reçel,marmelat tatlı yapılır,salatalara konur,turşusu kurulur.

Araştımalarımda çekirdeğiyle yendiği yazıyordu,ilk pişirdiğimde meyvelerin çekirdeğini çıkmamıştım bütün olarak pişirmiştim,reçel acı bir tat oluştu,ikinci pişirdiğimi ikiye kesip çekirdeğini çıkardım haşlamadan direk reçel yaptım daha lezzetli oldu,acılığı veren çekirdeğiymiş.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo kadar kamkat meyvesi(yaklaşık)
  • 750 gr toz şeker
  • 1 çay bardağı su(küçük çay bardağı)

Tarif:

  1. Yıkanıyıp süzdükten sonra,ikiye kesin çedirdeklerini çıkarın(bu işlem önemli püf noktası,çekirdeğini çıkarmazsanız reçele acımsı tat veriyor)
  2. Tekrar tencereye alın,şekeri üzerine gezdirin,suyu ilave edin önce kısık ateşte,kaynadıktan sonra orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirin,dilerseniz indirmeye yakın bir kaç limon suyu sıkın(kullanmadım)bir taşım kaynatın ocağı kapatın.
  3. Steril edilmiş kavanoza alın kapağını sıkıca kapatın,bu işlem için küçük kavanozlar kullanırım,kavanozun kapağı açılınca reçel bir iki seferde tükenir,limon sıkmasamda reçelde şekerlenme olmaz.

Afiyet şifa olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Şefteli reçeli

Vişne reçeli

Çilek reçeli

Kreç kaymaklı kayısı domates reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli

Ayva Marmelatı

Zencefil Reçeli

Töngel muşmula marmelatı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir