Karamelize Sütlü Kek

 

 

Merhabalar yarın  anneler günü,tüm annelerin anneler gününü kutlarım,kramelize sütlü kek tadında bir gün değil bir yıl geçirmenizi dilerim.Kızımın yaptığı bu şahane keki paylaşmak istiyorum.Kıvamı,kokusu ve tadı süper.

Ellerine sağlık Mügenciğim,damadım şekerini  biraz az bulsada ben çok sevdim,bana göre karamelize sütün şekeri keke yeterli gelmiş. Tam benim damak tadıma göre.Sizde tatlı seviyorsanız içine şeker ölçüsünü artırın derim.Annenize böyle güzel şeker kokulu kek hazırlayıp mutlu edebilirsiniz.Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin.

Karamelize süt,kızımın kullandığı kup ölçü bardağı 350 ml lik kup,ekmek makinası ölçü kupu.Malzemeyi bu kupla ölçtü.

Malzeme Listesi:

  • 2 kup organik beyaz un
  • 1 kup karamelize süt+4 yemek kaşığı süt(kızım ekmek makinasının kupuyla ölçtü,resmini koydum kıyaslama yapabilirsiniz)
  • 1 kup fındık yağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 50 gr bitter kırılmış çikolata

Tarif:

  1. Oda sıcaklığında yumurtayı köpürene kadar çırpalım,şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim,kramelize sütü,4 yemek kaşığı sütü,yağı  katıp çırpma işlemini krema kıvamına gelene kadar devam edelim.
  2. Unu karbonatı katıp karıştıralım,yağladığımız 26 santimlik kek kalıbına karışımı dökelim,kırdığımız çikolatayı eşit şekilde kekin üzerine serpiştirelim,180° C fırının kapağını açmadan 30,35 dakika pişirelim,pişip pişmediğini kürdanla kontrol edip ılımaya bırakalım,pişmemişse 10 dakika daha pişirin.Afiyet olsun.
  3. Kramelize sütü hazırlamak için,1 kilo tam yağlı sütü,1 su bardağı vanilyalı şekeri tencereye alalım ocağımızın altını yakalım,kaynama noktasına gelince 1 çay kaşığı karbonat ilave edip karıştıralım,ocağımızı kısıp kısık ateşte arasıra karıştırarak sütün suyunu çekmesini sağlayalım,süt yarıya inince kremalize sütümüz  olmuş demektir ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.Daha detaylı bilgi için mavi yazıyı tıklayınız.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Cevizli çikolatalı kek

Ekmek makinasında damla çikolatalı kek

Çilekli ıslak kek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir