Siyah (Nero)Pirinç Sütlacı

Nero Sütlacı

Merhabalar gününüz aydın  olsun, sevdiklerinizle beraber sağlıklı, bahar güneşi kadar sım sıcacık, huzurlu bir hafta  diliyorum.

Venere nero pirinci sütlacı tarifi.

Daha önceki yazılarımı takip ediyorsanız  siyah pirinç sütlacını pişireceğimi yazmıştım, hafta sonu pirinci ıslatıp pişirdim. Rengi pastel tonunda pudra rengi,  pastel lila  arasında güzel bir renge dönüştü.

Nero pirincini ne kadar pişirirsen pişir, beyaz pirinç  gibi yoğun kıvam almıyor, kıvam alması için, tarifde olmamasına rağmen  buğday nişastası ekledim, benim hoşuma gitti.Umarım sizlerde seversiniz.

Siyah Pirinç Sütlacı

Malzeme Listesi:

Yaklaşık kabın büyüklüğüne göre  6,7 kişilik

  • 1 su bardağı siyah pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker( isterseniz damak tadınıza göre  artırabilirsiniz)
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı içme suyu(pirinci haşlamak için)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu buğday nişastası

Üzeri İçin:

  • mevsim meyveleri
  • fıstık veya bademi cevizde olabilir

Nero Pirinci Sütlacı

Tarif:

  1. Pirinci iyice yıkayın, üzerine su ve bir çimdik tuz atın, bir saat bekletin, suyuyla birlikde suyunu çekene kadar , ara sıra karıştırp haşlayın, bu aşamada pişmemişse biraz daha su ekleyip pişirebilirsiniz, pirinç hafif diri olursa daha güzel oluyor, sütlacı yerken,  ağızda çerez hisi veriyor.
  2. Sütü, nişastayı, şekeri kaba alın karıştırın, karıştırarak kaynatın, bir taşım kaynayınca pirinci ekleyin, koyu kıvam alana kadar yaklaşık beş dakika kaynatın.
  3. Servis kasesine alıp soğutun, üzerini meyveyle, fıstıkla süsleyin.
  4. Pirincin haşlaması yarım saatten fazla sürüyor,dibi tutabilir, ara sıra  karıştırın, şekeri ve pirincin diriliğini  kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

 Şekerlemeli damla sakızlı sütlaç

Sütlaç

Vişneli piriç tatlısı

Kabe Hurmalı Puding

“Siyah (Nero)Pirinç Sütlacı” üzerine 16 yorum

  1. Ablacım sabah sabah nasıl bir lezzet bu böyle sunuma bayıldım elle
    rine sağlık sevgiler…

  2. Teşekkür edrim Deryacığım, tavsiye edrim tadıda güzel oldu, siyah pirincin değişik araoması var.Sevgiler..

  3. Ablacım rengi gerçekten çok güzel görünüyor eminim lezzeti öyledir.
    Ellerine sağlık.
    Ayrıca sana birşey sormak istiyorum.
    Ne zaman com oldun bilmiyorum ama coma geçtiğind ehiç sorunalr yaşadınmı ?Benim ziyaretçilerimde azalma olduğu gibi birde yayınlarım arkadaşalrın listelerinde geç görünüyor.
    Bu konu hakkında bir bilgin varmı ?

  4. Melihacığım güzel yorumun için teşekkür ederim. Ben bu işlerden anlamıyorum o yüzden aşağıdaki yazıyı kızım yazdı.

    Meliha hanım, annem yayın hayatının başından beri com uzantılı adresinden yazıyor. Yanılmıyorsan sizin önceden blogger uzantılı bir adresiniz vardı. Şimdi ise com uzantılı kendi alan adınızı almışsınız. Doğal olarak, adresiniz değiştiği için, arama motorlarında geçmiş yıllarda indekslenen yazılarınıza şimdi ulaşılamıyordur. Mesela “Elmalı Pay” tarifinizin olduğunu ve bunu bloggerken yazdığınızı varsayalım. Arama motorlarında aratıldığında “Elmalı Pay” tarifine ulaşılması için çıkan adres örn: “www.hayatcafe.blogspot.com” olacaktır. Yani linke tıklandığında eski sitenize gidecektir ziyaretçi. Bu da yeni sitenizin trafiğini azaltır. Siz eski sitede yer alan tüm dosyaları yeni sitenize aktarsanız dahi bu durum değişmez. Çünkü eski yazdığınız tariflerin arama motorlarında kaydedilmiş adresleri güncellenmez. Bu tıpkı taşınmak gibidir. Yeni eve geçince yeni ev adresiniz olur. Yeni adresinizi bankaya bildirmezseniz, banka kart ekstrenizi eski adrese göndermeye devam edecektir. Ancak buradaki fark, google yeni adresinizi bilse dahi geçmişte yaptığı kaydı değiştirmez. Yani bu kayıtlar günlük olur ve yarın, dünkü google kaydını değiştiremezsiniz.

    Sizin için çözüm, eskiden yayınladığınız tarifleri gündeme getirip ya da yeniden yapıp yayınlamak olabilir. Böylece o tarifler için yeni adresinizden bir kayıt oluşmuş olur google’da. Ama trafik artışı hemen gerçekleşmez, zaman alır. Çünkü arama motorları kaydınız ne kadar eskiyse, arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmanız o kadar kolaydır. Bu da ziyaretçi sayısı demek biliyorsunuz. Şimdi yeni ev adresinizden yapabildiğiniz kadar yeni kayıt oluşturmaya bakın. Böylece zaman geçtikçe eski trafiğinize kavuşursunuz.

    Arkadaş listelerinde geç görünme mevzuuna gelince; RSS ile mi listelerde görüntüleniyorsunuz yoksa bloggerın kendi listesinden mi bahsediyorsunuz? Blogger doğal olarak kendinden alan adı almış olan blogcuların içerik güncellemelerini kolayca ve hızla yapıyordur ve sık güncelliyordur. Bu blogger olmayan ama eskiden beri aynı adreste yayın yapan blogcular için de geçerli. Şimdi siz yeni bir site gibi görünüyorsunuz arama motorlarına, çünkü adresiniz yeni. Arama motorları sizin aynı blogcu olduğunuzu ayırt edemezler. Ama üzülecek birşey yok, zamanla düzelecektir. Siz blogculuğunuza devam edin derim.

    İnşallah çok uzatıp sizi sıkmamışımdır.

  5. Merhabalar,blogunuzu tesadüf sonucu buldumm..Çok güzel ve çok orijinal tarifleriniz var.ellerinize sağlık..Üye olmak istedim ama ,nasıl bulamadım..tanışmaya banada beklerim..sevgilerimle..nurlumutfakta.blogspot.com

  6. Teşekkür edrim Nurşen güzel düşüncelerin için ,beğenmene memnun oldum, blog detaylarıyla kızım ilgileniyor, ben sadece resimleyip yazıyorum, henüz üyelik kısmını siteye uyarlayamadık.Ama facebook, tweet adresin varsa oradan arkadaş listesine katılabilirsin.Siteyi kakip etmen kolaylaşır.

  7. Çok teşekkür ederim,çok faydalı oldu yazınız bana..Sıkılmak ne demek,aksine ben vaktinizi aldığım için tekrar teşekkür ederim.
    Beklemekten başka yapabileceğim birşey yok,umarım bloğumun eski hızını biran önce tekrar yakalırım.
    Sevgiler:)

  8. Her gün güncellersen eki hızını geçersin bile Melihacığım,şimdiden kolay gelsin.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir