Güneş Çöreği

Güneş Çöreği

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber huzurlu, sağlıklı bir gün diliyorum.Cumanın hayrı, bereketi üzerinize olsun. Hayırlı cumalar.

Güneş çöreği tarifi.

Facebook’da  resmini gördüğüm ekmeğin, çörek hali. Görüntüsünü çok beğendim, poğaça hamurunun tarifine uyarladım.

Benimki tam güneş gibi olmasada idare eder, lezzetine garanti verebilirim nefis oldu.Ortasına başka hamur koyup öylede pişirebilirsiniz, yuvarlak olarak pişirdim, servis yaparken ortasına meyveler doldurabilirsiniz,  peynir zeytin, domates, salatalıkda  olabilir, sunumlar şu anda yazıyı yazarken aklıma geldi.Bir daki sefere bende öyle servis yaparım.

Meraklısına fikir olur belki,  tarifi resimledim, hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin, sizler benden  daha güzel şekil verirsiniz inşallah.

Güneş Çöreği

Hamur Malzemesi:

  • 3,5 su bardağından biraz fazla un(240 ml lik bardak ölçüsü)
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek  kaşığı toz kuru maya
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı

Üzeriİçin:

  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • biraz toz şeker

Hazırlık Aşaması

Hazırlık Aşaması

Hazırlık Aşaması

Tarif:

  1. 3 bardak unu yoğurma kabına alın, şekeri mayayı katıp karıştırın, ılık sütü, fındık yağını, tuzu ekleyin karıştırın, azar azar kalan unu serperek hamuru yoğurun, ele yapışmayan kulak memesi  kıvama gelince  un eklemeyi kesin.
  2. Hamuru iki eşit parçaya bölün, her parçayı beş eşit bezeye ayırın, elinizde 10 eşit beze olacak, yuvarlayın un serpip kenara koyun.
  3. İlk beş bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde, tezgaha un serpin  açın, aralarına erimiş tereyağından bir yemek kaşığı sürün, beşinci parçaya tereyağı sürmeyin, oklava yardımıyla hamuru sevis tabağı büyüklüğü kadar büyütün, hamuru yağladıkdan sonra 5 dakika buzlukda bekletseniz yağ donuyor daha kolay kesiliyor.
  4. Hamuru yağlı kağıt serili tepsiye alın, ortasına resimde gördüğünüz gibi sekiz eşit parçaya ayırın, önce dörde bölün, sonra sekize bölmesi daha kolay oluyor, kesilen her kanadı, içden  dışa doğru yaprak şeklinde  katlayın.
  5. Kalan beş bezeyi, nes kafe fincanı büyüklüğünde tek tek açın, aralarını  yine aynı şekilde  yağlayın, en üst parçayı yağlamayın,  ortasından dış yüzeyine doğru, 8 eşit parçaya bölün, hamurun ortasına yerleştirin, kesilen yapraklar bir önceki yaprağın ortasına gelecek şekilde kaldırın, kalan eritilmiş tereyağını her yerine sürün, bolca toz şeker serpin, üzerini başka bir tepsiyle örtün, tepside 20 dakika bekletin.
  6. Önceden ısıtılmış 200° C fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Tahinli pekmezli ekmek

Altın ekmek

Ev yapımı hamburger

Kıymalı Örgü Ekmek

“Güneş Çöreği” üzerine 6 yorum

  1. Hayırlı Cumalar;
    Fatma ablacım çok güzel gözüküyor ellerine sağlık kısmet olursa denemek istiyorum.

  2. Fatmacığım teşekkür ederim, tavsiye ederim lezzetli oldu, seninde cuman mubarek olsun.Rabbime emanet olun.Öpüyorum hepinizi,Zehrayada selamlar.

  3. Teşekkür ederim Birsenciğim, hoş geldin, tavsiye ederim tadıda lezzetli.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir