Çilekli Mey Buz

Çilekli Mey Buz

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber, sağlıklı, huzurlu bir gün geçirmeniz dileğiyle.

Çilekli mey buz tarifi, türkçesi meyveli buzlu dondurma.

Bir kaç gündür havalar serinde olsa önümüz yaz, yaz meyveleri  artık çıkmaya başladı, çilekde ilk çıkan meyvelerden, yaz geldi demektir.Evinizde çocuklarınızla beraber hazırlayacağınız  buzlu dondurmayı, evde  eğlenceye dönüştürebilirsiniz.

Çilekli hazırladım, çocuğunuzun sevdiği her  meyveden olur.Kayısı, şeftalı, kivi , çilek ve kivi    rengi  itibariyle daha çok tercih edebilir.

Genelde şeker ve meyvenin kendi suyuyla hazırlanıyor,  dondukdan sonra yerken çabuk erimesinden dolayı, çocukların  elleri üstü batıryor.Kızımın önerisiyle nişastayla pişirerek biraz yoğun kıvam alması sağladım, isterseniz kullanmayabilirsiniz.

Çilekli Mey Buz

Malzeme Listesi:

  • 500 gr çilek
  • 1 çay bardağı toz şekeri(şekeri istediğiniz kadar artırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Çilekli Mey Buz

Tarif:

  1. Çileği, şekeri, nişastayı kaba alın karıştırarak bir taşım kaynatın, mikserden geçirin, buzluğa girecek pilastik  bardak olabilir paylaştırın, ortasına dondurma çubuklarından yerleştirin, ılıyınca  bir gece buzlukda bekletin.
  2. Pişirmeden hazırlamak isterseniz, çileği, şekeri mikserden geçirin, karışımı kaplara bölüştürün, ortasına çubukları yerleştirin, buzluğa kaldırın, ertesi  günü dolaptan çıkarıp, çubuğu alta gelecek şekilde  biraz bir, iki saniye çeşmenin altında tutarsanız,  kendiliğinden çubukla birlikde çıkacaktır.
  3. Mey buzu doldurduğum  kapları, kızım ikea’dan almıştı, palastik bardaklarda aynı işlemi görürler.

Afiyet şifa olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Yoğurtlu dondurma

Limonlu Parfe

Yoğurtlu Vişne Sorbe

“Çilekli Mey Buz” üzerine 6 yorum

  1. oğlum da almıştı bu kaplardan.meyveli yoğurt koyduk, karpuz püresi koyduk, beğenmedi.. bir ara sizin tarifinizi de deneyeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir