Zencefil Reçeli

 

 

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber sağlıklı, huzurlu gün diliyorum.

Zencefilin faydalarını artık bilmeyenemiz kalmamıştır her halde.Ben de evde her şeye kullanır oldum, sabahları vücudun bağışık sistemini güçlendiren, ballı limonlu çayını içiyorum, keklerde, pastalarda kullanıyorum, salatalarda  deniyeceğim henüz sıra gelmedi.

Siteye ne yazabilirim araştırması yaparken,okuduğum yemek  dergisinde  şekerleme  tarifini  gördüm,  yapacaklar listesine aldım.Okuyucularımızdan Emine hanım kök zencefilin, nasıl bir şey olduğunu  merak edip sormuştu.Onun sorusuna uygun cevap olacağını  düşünüyorum, tarifdeki gibi şekerlemesini hazırlayıp, reçeli nasıl olur merakıyla, reçelinide pişirdim, kök olarakda resmini çekdim,kök zencefili bilmeyenlere tanıma vesilesi olur.

Şekerlemeyi nerelerde kullanabiliriz, tek başına böylede yenir,agızda  kıtır kıtır çiğnerken bırakdığı nefis aroması ben çok beğendim, sütlü tatlıların üzerine süslemede kullabiliriz, pasta, keklerin içinde, kurabiyelerde  kulanabiliriz.

 

 

 

Zencefil şekerlemesi.

Kök zencefil.Şekerleme kuruma aşamasında.

Şekerleme Malzemesi:

  • 2 kök taze  zencefil(250 gr)
  • 2  su bardağı toz şeker(1,5 kullandım)
  • 2 su bardağı su

Şekerleme Tarif:

  1. Zencefillerin kabuklarını soyun, küp  küp doğrayın, üzerini örtecek kadar su ekleyin 15 dakika kaynatın, kaynatma esnasında 4 kere suyunu değiştirin.
  2. Şekeri ve  iki bardak suyu ayrı tencereye alın kaynatın, suyu süzülen zenefili içine atın, şekerli şurubun içinde  20 dakika kaynatın,şekerli suyun içersinde 6,7 saat bekletin,  zencefilleri tel rafın üstüne alın, üzerine biraz  toz şeker  serpin kurumaya bırakın, kuruyan zencefilleri kavanoza alın, üzerine bol toz şeker serpin buz dolabına kaldırın.

Kaynak:Lezzet dergisi, 2012 Mart,  184. sayısı

Reçel Malzemesi:

  • 3 kök taze zencefil
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardaı toz şeker
  • 2,3 damla limon suyu

Reçelin tarifi:

  1. Zencefillerin kabuklarını soyup rendeleyin tencereye koyun ,üzerini örtcek kadar su koyup 15 dakika kaynatın, kaynatma işlemini yaparken 3 kere suyunu değiştirin.
  2. Suyunu süzüp tencereye alın, üzerine suyu, şekeri koyun,  koyu kıvam alana kadar kaynatın, limon suyunu sıkın bir taşım daha kaynatın ocağı kapatın.
  3. Soğuyunca kapaklı kavanoza boşaltın, kavanozun içine bir tane çubuk tarçın koyarsanız,  reçeliniz  zencefilin yanında tarçın kokusuylada lezzetlenecetir.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Portakal kabuğu şekerlemesi

Bademli krokan

“Zencefil Reçeli” üzerine 2 yorum

  1. Ablacım hiç yemedim ve yapmadım lezzetli olacağı kesin ellerine sağlık sevgiler…

  2. Tavsiye edrim Deryacığım tadı çok lezzetli.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir