Yumurtalı Brokoli Kavurması

 

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber sağlıklı, huzurlu tatlı tadında gün diliyorum.Cumanın rahmeti, bereketi üzerinize olsun.

Yumurtalı brokoli kavurması tarifi:

Brokolinin  yemeğini fazla tüketemiyorsanız, kavurarak tüketmenizi öneririm.Yapımı pratik yıkayıp hazırlamak 10 dakikayı geçmiyor. Kavurarak bol baharatlı sade yeneceği gibi, yanında yoğurtla cacık olarak veya benim yaptığım gibi kahvaltıda içine yumurta kırarak besin değerini artırabilirsiniz, içine peynir bile katabilirsiniz.O da olmadı buradaki tarif gibi etlerin yanında  garnitür olarak tüketebilirsiniz.

Diyet yapanlar içinde bir kalem et veya tavuk, yoğurtla birlikde doyurucu, hafif bir oğün olacaktır, Ocakda çiğ tadı gidene kadar biraz  kavrulan brokoli, ağızda hafif diri geliyor çiğ tadı hissedilmiyor.Bu tadı seviyorum

 

 

Malzeme Listesi:

  • 400 gr brokoli
  • kişi sayısı kadar yumurta
  • taze çekilmiş karabiber,pul biber,tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • peynir(isteğe bağlı)

Tarif:

  • Brokoliyi blendırdan geçirin, zeytinyağını kızdırın, sarımsağı içine atıp bir iki çevirin,brokoliyi ilave edin 5 dakika karıştırarak soteleyin, tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın,  bir iki saniye kapağı kapalı olarak tutun, yumurtayı kırın,bu aşamada peynir kullanacaksanız ekleyin, istediğiniz kıvamda yumurtarı pişirin.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Beşamel soslu brokoli

Kış türlüsü

Brokoli salatası

“Yumurtalı Brokoli Kavurması” üzerine 3 yorum

  1. Brokoliyi değişik tariflerle denemedim hiç. Böylesi de çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

  2. Teşekkür edrim Deniz, tavsiye edrim biz çok sevdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir