Kuşların Sema Gösterisi:Hayırlı Kandiller

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber, sağlıklı, huzurlu bahar güneşi gibi parlak gün diliyorum.Peygamberimiz (sav) efendimizin kutlu doğum ayındayız.Mevlid kandiliniz mubarek olsun,dualarınızın, güzel dileklerinizin kabul olması dileğiyle.

Oturduğum Beylikdüzü semtinde  evler mantar gibi bitmeden önce her yer orman olduğu için kuş cenneti diyebilirim, abarıtı  olmaz.Şu an ağaçlıklı yerlerde var ama buna orman diyemeyiz koruluk derecesinde.Bu koruluklarda yaşamlarını sürdüren binlerce  saksağan, karga ve güvercin, çok azda olsa  serçe  türleri bulunmakda.

Akşam ve seher vakti erken kalkmışsam onların cıvıltılarını seyretmeye bayılıyorum.Akşam ezanı okunacağı vakit sanki onları biri çağıryor gibi hep birlikde havalanıp bir kaç tur atıyorlar ve duruyorlar.Sabah ezanı okunacağı vakit öterek, akşam vakti hem sesli,  dönerek zikir edercesine turlarını atıp tekrar susuyorlar.

Her seyredişimde kendimi gözden geçirmemi çarıştıryor içimden bir ses.Kuşlar kadar layıp olabildimmi acaba  geçiriyorum içimden. Beni hayrete düşüren bu görüntüleri sizlerle paylaşmak istedim.Rabbim bizlerde görmek istediği güzellikleri layıkıyla yerine getirmek nasip etsin  cümlemize inşallah.

Seri şekilde uçduklarından  ancak bu görüntüleri yakalayabildim, bu resimde çekdiğimden daha fazlalar.Hiç şaşmıyor, her gün rutin bir şekilde sabah şakıyarak, akşam semazenler gibi uçuşup dönerek vazifelerini yapıp duruyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir