Taze Zencefilli Pasta

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber, sağlıklı huzurlu bir gün geçirmeniz dileğiyle.

Hafta sonu kahvaltı sofrasından. Taze zencefilli, kırık çikolatalı,  frenk üzümlü, kalp  pasta tarifi.2012 yılının son tarifi, 2013 yılının  ülkemize,  tüm dünyaya barış, huzur, sağlık, mutluluk getirmesi dileğiyle.  Hayırlı  seneler.

Pandispanya  Malzemesi:

  • 3  yumurta
  • 1,5 su bardağı+1 yemek kaşığı daha organik beyaz un( 200 ml lik bardak)
  • 1 su bardağı vanilyalı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik fındıkyağı, üzeri içme suyuyla tamamlayın
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin

  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı mandalina suyu(240 ml lik bardak)
  • pudra şekeri
  • 1 su bardağı frenk üzümü
  • kakao
  • ceviz büyüklüğünde rendelenmiş taze zencefil
  • sade pasta kreması

  • Bitter çikolatayı bermari usulü eritin, yağlı kağıdın arasına dökün,kağıdı ikiye katlayın, oklavayla çikolatayı inceltin, buzluğa kaldırın, bir gece bekletin, çıkarıp gelişi güzel kırın pastaya döşeyin.Bu yöntemi cafefernando’da görmüştüm, detayları tıklayıp ögrenebilirsiniz, cafefernando’ya teşekkür ederim paylaşım için.

  • Kekin pandispanyasını hazırlarken, malzeme ölçülen bardak ölçüsü önemli, 200 ml bardak ölçüsü, evinizdeki bardaklarla kıyaslayabilirsiniz.

Tarif:

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın,şekeri ilave edin tekrar çırpın, yağı ekleyin homojen kıvam alıncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
  2. Unu, kabartma tozunu kaseye eleyin, karışıma ekleyin,zencefili rendeleyin, mikserin kısık ayarında karıştırın, karışımı yağlanmış tepsiye dökün, kalp kalıbınız yoksa, malzemeyi 25, 26 santim çapında  yuvarlak tepsiyede  dökebilirsiniz, 25,30  dakika  170°C pişirin,kekin pişip pişmediğine  kürdan kontrolu yapın, fırından çıkarın soğutun, soğuyunca ikiye bölün, arkalı önlü mandalina suyuyla ıslatın.
  3. Dört tane 10 santim eninde şeritler halinde yağlı kağıt kesin, servis tabağına kare şeklinde kenarlarına serin, kekin bir tanesini kesilen kısım üste gelecek şekilde yerleştirin.
  4. Pastacı kremasını 1 bardak soğuk   sütle çırpın, tabağa yerleştirilen kekin her yerine sürün, frenk üzümlerini üzerine döşeyin, zencefili üzerine rendeleyin, kalan kekin yarısını üzerine örtün, üstüne kakao serpin, çikolata kırıklarıyla süsleyin, hafif pudra şekeri serpin, yağlı kağıtları etrafından dikkatlice alın,bir  gece buz dolabında dinlendirin.
  5. Bu pastada kızımın önerisi, zencefilin aromasına  , ekşi meyveler  yerine incir, elma, armut  gibi meyveler daha yakışıyor dedi, tercih sizin.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Çikolata soslu pasta

Kümbet pasta

Çikolata soslu katlı pasta

“Taze Zencefilli Pasta” üzerine 12 yorum

  1. Ablacım ellerine sağlık harika bir pasta olmuş…2013 senesinin tüm insanlık alemi için sağlık,huzur,mutluluk, sevgi,saygı,barış,bol şans ve bereket dolu geçmesini yüce RABBİMDEN niyaz ederim…
    Öpüyorum…

  2. Pasta nefis görünüyor, ellerinize sağlık olsun Fatma Hanım…
    Size de sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, mutlu güzel bir dilerim.
    Sevgilerimle:)

  3. Amin. Deryacığım seninde güzel dileklerine kavuşman dileğiyle.Sevgiler.

  4. Amin Aslı hanımcığım, hep beraber tüm ülkemiz için hayırlı bir yıl olur inşallah.Sevgiler.

  5. Fatma hanım harika bir pasta olmuş ellerinize sağlık tüm sevdiklerinizle mutlu sağlıklı bir yıl dilerim sevgilerimle

  6. Teşekkür edrim sibel hanım,sizede sevdiklerinizle beraber mutlu yıllar.

  7. Yine çok güzel yapmışsınız.üzerindeki çikolata parçaları farklı bir fikir oluşturmuş pastanelerdeki görüntüyü yakalamışsınız paylaşımınız için teşekkürler 🙂 .ablacım taze zencefil yerine marketlerde satılan toz zencefil olurmu sonra taze derken benim bildiğim sertçe beyaz bir kabuk bu mu? kusara bakmayın ben yeni yemek yapanlardanım 🙂 15aylık evliyim

  8. Emineciğim taze zencefil yer elması gibi, biraz patatesede benziyor, yamuk yumuk kök baharat, İstambulda oturuyorsan, bütün marketlerde sebze reyonunda satılıyor, ben uyumdan aldım, migrosdada var biliyorum.İllaki toz zencefil kulanırım diyorsan, toz zencefilde olur.

  9. Teşekkür ederim Meliha, yapımı çok kolay, şimdiden kolay gelsin.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir