Petibörlü Bal Kabağı Pastası

 

Merhabalar gününüz aydın olsun sevdiklerinizle beraber sağlıklı, huzurlu pasta tadında bir gün diliyorum tüm misafirlerimize.

Yeniden bir arada sofrasından kabak pastası tarifi, pastayı tarifde bebe bisküvi’li hazırladılar,tarifde biraz değişiklik yaparak,  kabağı baharatlı pişirdim,  iki renkli olması için petibör bisküvi kullandım, görüntü olarak hayal ettiğim görüntüyü yakalayamadım ama tadı nefisti.Komşularımında onayından geçince önce pastayı yazmak istedim.Sizler hazırlarsanız bebe biskivüsiyle hazırlayın derim,turuncu rengin içinde beyaz bisküvi rengi daha hoşdu,  petibörler turuncu rengin içinde kayboldu.

Benim hayal ettiğim, pasta kesildiği zaman bir beyaz, bir kahve rengi görüntüsünü elde etmek  istemiştim.Bisküvi tatlısında olduğu gibi.Sanırım yuvarlak  derin kabın içinde değilde düz bir tepsiye bir kabak bir,  bir bisküvi dizersem istediğim görüntüyü elde edebilirim.Onuda bir başka  serfere inşallah, denersem paylaşırım.Tarif  star tv.  Soframız yemek proğramından.

 

Malzeme Listesi:

  • 2,5 kilo bal kabağı( kabınızın büyüklüğüne göre artırabilirsiniz)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tane çıbuk tarçın(tarifde yokdu)
  • 2 tane karanfil(tarifde yokdu)
  • 1 çay kaşığı zencefil(tarifde yokdu)
  • 5 tane tane karabiber(tarifde yokdu)

Üzeri ve arası için:

  • 2 paket bisküvi, bir tanesi çifte kavrulmuş koyu renkli
  • 1 paket krem santi
  • yeşil fıstık, fındık ,cevizde olabilir

Tarif:

  1. Kabakları şeker baharatla birlikde iyice pişirelim, pişirme kıvamı kabakları çatalla alırken dağılmalı,eğer kabağınız pişmemişse çok az , yarım çay bardağı kadar su  ekleyin, orta boy büyüklükde bir kaseye streç filim kaplayın,ben yemek takımının büyük  kasesini kullandım,kabaklar soğumadan sıcak sıcak  kasenin tabanını bir sıra kabakla kaplayalım.
  2. Üzerine beyaz renkli petibörü döşeyin,aralarına fındık serpin, petibörün üzerine tekrar kabak döşeyin, bu serfer kahve rengi petibör döşeyin, yine fındık serpin, dönüşümlü olarak bu işlemleri kase tamamen dolana kadar yapın, tabak dolunca ılımaya bırakın,üzerine tekrar streç geçirin buz dolabında bir gece bekletin.
  3. Dolapdan çıkarın servis tabağına alt üst edin, krem şantiyi poşetinde yazılan şekilde hazırlayın, kabağın üzerini krem şantiyle döşeyin, fıstıkla süsleyip servis yapın, tarifde hindistan ceviziyle süslediler, isterseniz hindistan cevizi kullanın.Afiyet olsun.

Bu yazıları okumak isterseniz tıklayınız.

Bal Kabağı lokumu

etimekli kabak tatlısı

Tahinli bal kabağı

“Petibörlü Bal Kabağı Pastası” üzerine 10 yorum

  1. Tadıda nefis tavsiye ederim kardeşim bunu denemelisin.Bende sizleri öpüyorum.

  2. Tavsiye ederim Meliha tadıda çok lezzetli eminim beğenirsin.Sevgiler.

  3. balkabağını aslında sevmem ama değişik olmuş tadını merak ettim ellerine sağlık sevgiler

  4. Tadı lezzetli Didem, tavsiye ederim eminim beğeneceksin.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir