Güle Güle Eski Yıl

Merhabalar gününüz aydın olsun, sevdiklerinizle beraber, sağlıklı, huzurlu günleriniz olsun.

Yeni yıl ülkemize ve tüm dünyaya, barış, huzur, bereket getirsin inşallah.Hayırlı sağlıklı , mutlu  yılar herkese.Hoş geldin 2013 yılı.Tatlısıyla acısıyla güle güle eski yıl.Hafta sonu kahvaltı sofranız.

Kahvaltı sofrasının menüsü:

Pırasalı peynirli  fırında ispanyol omleti( buradaki ispanyol omleti gibi de hazırlaya bilirsiniz)

Taze  zencefilli kırık çikolatalı pasta

Milföy çanağında kışlık köz biber sos(milföyü kasede fırında pişirdim, çıkarıp içine  sos döktüm)

Taze zencfilli kırık çikolata kaplı, kalp pasta.

Pırasalı peynirli fırında ispanyol omleti

  1. 2 tane patates, 2 dal pırasa,2 diş sarımsak, minik doğrayın, biraz zeytinyağıyla,  tavada diriliği gidene kadar soteleyin, karabiberi, pul biberi, tuzunu  serpin karıştırın.
  2. Büyük bir kasede 4 yumurtalı çırpalım, içine keçi peniri 100 gr, 100 ğr kaşar peyniri, 100 gr krema ile karıştırın, patatesleri içine atın  karıştırın, fırına girecek kaba tek sıra halinde dökün, 180° C fırında, yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirin.
  3. Önerim patatesleri tek sıra halinde dizin, yoksa içi çiğ kalıyor pişmiyor, resimde gördüğünüz gibi,şekilli olmasını istedim,  küçük kalp kek kalıbına kalın döktüm, içi pişmesi için  uzun süre  fırında tuttum, nerdeyse yanıyordu.

Bu yazılarda ilginizi çekerse tıklayınız.

Yeni evde kahvaltı

Pazar kahvaltısı

Anneye özel kahvaltı

“Güle Güle Eski Yıl” üzerine 3 yorum

  1. Ablacım harika bir masa ellerine,emeğine sağlık. 2013 senesinin tüm insanlık alemi için sağlık,huzur,mutluluk, sevgi,saygı,barış,bol şans ve bereket dolu geçmesini yüce RABBİMDEN niyaz ederim…
    Öpüyorum…

  2. Amin.Sizlerede sevdiklerinizle beraber hayırlı, sağlıklı seneler.Didem ve Deryacığım.gönlünüzdeki bütün iyi dilekler kavuşmanız dileğiyle.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir