Meyveli Süt:Torundan İlk Tarif

Merhabalar günününüz aydın olsun,sevdiklerinizle beraber sağlıklı huzurlu bir gün diliyorum.

Farkındaysanız  tarif yazma aralarını epey açıyorum,sıcak bir yandan belimin ağrısı bir yandan yazı yazmaya hevesim yok,bel fıtığının bacağıma vurması nedeniyle bilgisayarın başına geçmek değil yanından bile geçmeye cesaretim edemiyorum, bu gidişle ameliyat yolu görünüyor.Bu gün biraz daha iyiyim şükürler olsun,ilaçlar iyi geldi galiba.

Neyse ben sizleri dertlerimle sıkmayayım geçelim konumuza sütlü meyve tarifi torunum Mustafa Habibin hayal gücüyle annesine hazırlattığı sütlü tarifler.Belim de bacağımda ağrısa yazmadan geçemedim benim çok hoşuma gitti hele de tarifi annesine anlatırken aralarında ki konuşma diyalagu beni  yazmaya sevk etti .Bu aralar bir şeyleri bir birine katıp yeme hevesi başladı,bazıları  tutmasada, bazıları güzel olmuyor değil.Başka bir yazımdada yine kendi tarif ettiği börekli kurabiyeyi paylaşırım inşallah,börekli kurabiye dediği yufkalı kurabiye.Onu bende merek ediyorum nasıl olacagını bakalım göreceğiz.Kuzucuğum tarif için teşekkürler,öperim senin bal yanaklarından, büyümüşde annesine tarif verir olmuş.Sağlıklı görüşmek dileğiyle.

Konuşma şöyle.

Habib:

Anne sütün içine fındık ezmesi kat,bal koy,muzla birlikte çırp.

Naslı olur anne? bu arada cevabınıda  kendi veriyor,süper olur degilmi.

Annesi:

Tabi oglum hemen deneyelim,bencede güzel olur.Ve denediler bende tattım çok hoşuma gitti.

İkinci tarifide şöyle:

Süt, şeftali,muz,bal,böğürtlen,buz, nerden gördüyse böğürtlen evde olmadığı için franbuaz konuldu.Çırpılır servis yapılır.

Tarifi yazmama bile gerek yok ama zaten belli ben yinede yazayım.

1 Bardak soğuk süt,1 tatlı kaşığı fındık ezmesi,1 çay kaşığı bal,1 tane muz  mikserde çırpılır servis yapılır.Afiyet olsun.

Bu  yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Portakalı kup

Erikli kup

“Meyveli Süt:Torundan İlk Tarif” üzerine 4 yorum

  1. Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz:( Torunda anneanneye çekmiş demekki:)) sevgiler…

  2. Ellerine sağlık olsun, marifetli torunun. Ne kadar lezzetli ve besleyeici bir süt hazırlamış böyle. Yanaklarından benim için de öpün Fatma Hanım.
    Hayırlı ramazanlar, sevgiler:)

  3. Teşekür ederim Aslı hanım,sizede hayırlı ramazanlar.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir