Mahlepli Açma

Merhabalar gününüz aydın olsun,sevdiklerinizle beraber,sağlıklı  güzel bir hafta diliyorum beni takip eden herkese.

Mahlepli açma tarifi,daha önce yaptığım açmalardan farkı yok sadece şeklini değiştirdim,içine güzel kokması için mahlep kattım.İyikide katmışım mahlep açmaya paskalya çöreği tadı verdi.Biz çok beğendik umarım sizlerde bizim kadar seversiniz.

Yoğrulmuş hamur,kabartılmış hamur tepsiye dizilmeye hazır.

Şekil verilmiş hamurlar.

Pişmeye hazır hamurlar fırına girmek için bekliyor.

Sütü ve unu ölçtüğüm 240 ml bardak kıyaslama yapabilirsiniz.

Malzeme Listesi:

  • 5,5 su bardağı organik beyaz un(biz halk ekmek büfesinden alıyoruz,organik unu kullanıyoruz çok da memnunum,fiyatıda marketlere oranla daha uygun)
  • 1 su bardağı ılık  süt
  • yarım su bardağı ılık su(isterseniz tamamını süt olarakda kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 paket yaş maya 42 gr(10 gr kurumayada olur 1yemek kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gr tereyağı

Üzeri İçin:

  • 2 tane yumurta sarısı

Tarif:

  1. Unun yarısını yoğurma kabına alalım,ortasını çukur açalım,Ilık sütü,suyu dökelim,içine toz şekeri,mayayı koyup karıştıralım,5 dakika bekletelim.
  2. Sıvı yağı tuzu,mahlepi kenarına serpelim,teryağını ilave edelim,kalan unu azar azar ilave edip yumuşak kulak memesi kıvamında hamur hazırlayalım,hamurun üzerini örtüp 30 dakika bekletelim,hava sıcaksa çabuk kabarıyor,eğer soğuksa bu süreyi bir saate çıkarın,hamur iki katı olunca  kabarma işlemi tamamlanmış demektir.Eğer kuru maya kullanırsanız süre dahada uzayabilir,hamuru arasıra gözlemleyerek takip edebilirsiniz.
  3. Kabaran hamuru tekrar yoğuralım,ceviz büyüklüğünde 2 parça hamur  alarak, uçlarını ters istikamete kvıralım,iki hamuru birleştirip resimde görüldüğü gibi saç örgüsü gibi örelim,saç örgüsünü halka yapıp birleştirelim,yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  4. Yumurta sarısını çırpalım üzerine sürelim,aynı işlemi hamurlar bitene kadar devam edelim,tepside 30 dakika bekletip, önceden ısıttığımız 200° C fırında kızarana kadar pişirelim,yaklaşık 15 dakika.Sıcak sıcak tüketelim bir gün sonraya kalırsa fırında ısıtalım .Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Haşhaş  ezmeli açma

Pide açma

Kaşarlı dere otlu açma

“Mahlepli Açma” üzerine 4 yorum

  1. Merhaba. Mahlebi simide ve bazı hamur işlerine çokyakıştırırım. Açmaya da çok yakışmıştır mutlaka, ellerinize sağlık.
    Ellerinize sağlık.
    Görüşmek dileğiyle, sevgiler.

  2. Teşekkür ederim Sare bizde çok beğendik tavsiye ederim.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir