Kahve Soslu Fıstıklı Brownie

 

Merhabalar gününüz aydın,sevdiklerinizle beraber evleriniz huzur berketle dolsun.Cumanız hayırlı olsun.

Misafirlere hazırladığım kahve soslu brownie(brovni)  tarifi.Bu aralar torunumla vakit geçirmekten bilgisayarın başına geçemiyorum ama  yine de gelecek olan misafirler hazırladığım tarifleri sizler paylaşmaya çalıştım.

Minik  Zeynebimizin göbeği 2 gün önce düştü,bizde kızımla beraber yıkamaya başladık. Tabi bu arada abisi kardeşine toz kondurmuyor biraz ağlasa anne koş kardeşim ağlıyor diye uyarıyor.Abi olmuşda biz farkına varmamışız, bebek doğunca farkettik.Kardeşinin ellerini tutup ne kadar minik değilmi elleri deyip heyretini dile getiriyor.Kendiside bir zamanlar doğduğunda minicikti haberi yok.

Zaman ne kadar çabuk akıp geçti daha dün gibi Habib minicikti şimdi abi oldu.İnşallah kardeşide büyür serpilir abisi gibi lafı fazla uzatmadan geçelim tarifimize.

Yine misafirler için hazırladığım mahlepli açma sırada bekliyor inşallah fırsat bulduğumda yazmaya çalışacağım.Şimdiden pişirecek olanlara kolay gelsin.Resimlerim telaşla çekildiğinden  iyi çıkmadı.Artık hoş görününüze sığınarak yayınlıyorum.Aynı malzemeden çikolata ve kahve hariç ilave etmesseniz  ıslak kek olarak hazırlayabilirsiniz.

Fırından yeni çıkmış sosu dökülmüş brovni.

Kek Malzemesi:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker(240 ml lik bardak ölçüsü)
  • 1 su bardağı fındıkyağı
  • 1 su bardağı yarısı yoğurt,yarısı süt
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 25 gr kakao(yaklaşık 3 yemek kaşığı)
  • 1 paket kabartma tozu+çuy kaşığının ucuyla karbonat
  • 1 su bardağı iri dövülmüş yeşil fıstık

Sos Malzemesi:

  • 1,5 su bardağı kekin çırpılmış sosu
  • 50 gr bermari usulu eritilmiş çikolata

Kahve Malzemesi:

  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı su

Tarif:

  1. Kek malzemelerini oda sıcaklığındaki yumurtadan başlayarak,şeker daha sonra süt ve yağı ilave ederek  krema kıvamına gelene kadar çırpalım,çırptığımız sostan 1,5 su bardağı kenara ayıralım.
  2. Unu kabartma tozunu,karbonatı kaseye eleyelim çırptığımız malzemeye ekleyelim,mikserin kısık ayarında karıştıralım,kırılmış fıstılardan biraz ayırarak malzememize katalım,kaşık yardımıyla karıştıralım.
  3. Fırın kabını tereyağıyla yağlayalım,keki içine dökelim,ben büyük kare borcam kullandım,borcam ebatında yuvarlak tepside olur.
  4. Fırını 170° C ayarlayalım kekimizi kapağını açmadan 30 ,35 dakika pişirelim,kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim.
  5. Sos malzemesini kaseye  alalım,pişirdiğimiz kahve suyunu ekleyelim, çikolatayı içine katıp  karıştıralım.
  6. Hazırladığımız sosu fırından çıkardığımız sıcak keke dökelim,sosu dökmeden önce bıçakla birkaç yerinden delelim, üzerine tepsi örtelim soğumaya bırakalım,soğuyunca dolaba kaldıralım3,4 saat dinlendikten sonra ayırdığımız fıstıkları üzerine serpip servis yapalım,dolapta bir hafta bekleyebiliyor,dahada lezzetleniyor.Afiyet olsun.
  7. Bir gün sonra kek sosu tamamen çekiyor dahada lezzetleniyor,kahvenin aroması keke ayrı bir lezzet katıyor.

Bu yazıarıda okumak isterseniz tıklayınız.

İki renkli kek

Çikolatalı supangle

Kap kek

“Kahve Soslu Fıstıklı Brownie” üzerine 3 yorum

  1. Ellerinize sağlık bizde bugün benim çocukların bebeklik video’larını izledik:) gerçektende zaman çoookkk çabuk geçiyor:( sevgiler

  2. Teşekür ederim perianne,hoş geldiniz.

    Geriye dönüp baktığımızda sanki dünmüş gibi geliyor değilmi,aynen dediğiniz gibi zaman çok çabuk akıyor yaşarken farkında değiliz,eskileri anınca farkediliyor.Teşekür edrim,sevgiler Sibel hanım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir